Dagbok

2013-05-12

Nu är vi på plats i Storvik.. jag och djuren har flyttat tillbaka.

Nu är allt igång igen som vanligt men det har varit en rörig och jobbig resa.

Kimsons valpar växer så det knakar är nu 4 månader, jag har fördelen att ha en av hanarna nära ,                     det känns toppenkul.

Vad som bekymmmrar mig är att en av katterna Pricken  har varit borta i 1 månad ,han gick från Forsback

så jag hoppas innerligt att han kommer tillbaka ,som tur är bor kompisar i närheten så kommer han så släpps han in.

Nu kör vi härifrån och framåt

Ha det gott

 

2013-01-25

Litet problem.....

den 1 februari flyttar dom fyrbenta och jag till ett litet hus som vi ska hyra i Forsbacka.

Det innebär att jag får troligtvis  får ett glapp på mitt internet, så om jag inte uppdaterar

på ett tag så vet ni varför.

Jag finns på telefon 070-2605077

Monica

2013-01-21

10  välskapta valpar !!!!

Kimson har äntligen blivit "pappa" 6 hanar och 4 tikar , alla mår bra enligt Agnetha

Gå in på www.gyllenehorden.se

där finns löpande uppdateringar och bilder....

Ha det gott

2013-01-19

God forstsättning på det nya året.

Inget är som väntans tider......Penny ska valpa nu i dagarna...håll koll på Gyllenehordens kennel!!!

2012-12-20

Stora Stockholm avklarad..alltid kul att åka ner och titta på duktiga hundar, fina hundar och  träffa massor        av "tokigt hundfolk.." som vanligt fixade Eva goda frukostpåsar !!! Tusen Tack

Köpte förstås lite grejer med hem, bla. nya stövlar ,hundtugg, nya filtar till bilen .......

Nu väntar en jul och nyårshelg i jobbets teckan ,endast ledig annandag Jul , men nästa år vet jag en                   som ska vara långledig....

God Jul och ett riktigt Gott Nytt År önsakr vi er ALLA......

 

2012-12-09

Attans vad KALLT !! igen....hoppade upp extra tidigt i dag för att hinna gå en långpromenad innan jobbet,            -22 grader !! Jag älskar vinter och snö , men det får vara måtta med allt.

Det är dock en i familjen som skiter i vad termometern visar ,Kimson !. Vi var ute i ca 45 minuter han tittade på mig som om jag var tokig när jag sa åt honom att gå in, han springer runt på gården i djupsnön med en pinne i munnen som en liten valp  (snart nio år)!!! Jag älskar den hunden...

Nu väntar vi med spänning på valpar i januari allt ser bra ut så här långt....annar är det lungt på hundträningsfronten, vi har bokat några tider i Kilafor hundhall i januari, det får bli startskottet för nästa år.

Whiskey är kalaspigg , han är lika på och ego som han var innan han blev dålig.Först i alla lägen och allt som finns i mat ooch leksaksväg ska han ha, så allt är som vanligt nu  Toppenskönt ,vi ska på återbesök hos vet i Januari bara att hålla tummarna.Så länge han är pigg är jag nöjd , även om alla värden inte är på topp

Ha en toppenfin andra advent

2012-11-20

I dag har Penny åkt hem....valpar väntas i mitten av januari.!!!

 

 

 

2012-11-18

Vi har "dambesök" !!

 Penny bor hos oss några dagar , hon ska förhoppningsvis vara dräktig när hon åker hem!!

Så här långt har allt gått enligt planerna ,en parning genomförd !!!                                                                        Hon finner sig otroligt bra , Urban är hennes favorit ! dom delar soffhörn och även säng ..                                    lite trångt blir det men det går !!!

Whiksey bor hos min pappa, vilket jag tror att han tycker är kanon !! han älskar när han får ALL uppmärksamhet och go fika......

bilder kommer .....

2012-10-10

Fortsättning följer .......har i dag varit på återbesök med Whiskey, svar på urinprovets alla tester = inget onormalt allt bra !!! Har idag åter tagit blodprov och kollat levervärdet som har stigit lite till !!!!!                         Vad är det som är fel ????

Nu har dom gått igenom Hjärta , lungor, njurar ,tagit urinprov,avföringsprov och en massa olika blodprov,HITTAR INGET FEL !! man kan bli hispig för mindre...                                                                          det som är positivt är att han mår mycket bättre ! pigg och på som vanligt.

Nu ska han fortsätta gå på special foder och vitaminer, återbesök i mitten av Januari.                                      Nytt blodprov och ultraljud på levern för att se om det förändrats något sen förra gången.

Så det är bara att hålla koll på honom och se om det blir någon förändring.....men tråkigt är det att inte veta vad det beror på!

                  Våran lilla "lapp" som åker med Alexandra medans Kimson simmar......

2012-09-22

Lite uppdatering om Whiskey..                                                                                                                            Han har piggat på sig avsevärt , orkar gå med på riktiga "långisar " så jag åkte tillbaka till vet med ett glatt sinne, men trots att han är piggare var levervärdena SÄMRE !!!!!                                                                         Det var en riktig käftsmäll !!                                                                                                                                        Nu har vi lämnat in urinprov som skickats iväg för en "större" analys, han dricker fortfarande mycke vatten  och är lite bukig. Det kan vara binjurarna som krånglar, men svartet kommer först nästa fredag !                     men tur är att  han inte är "dålig" han äter. är pigg och pälsen är fin så det är bara att hålla tummarna att dom hittar orsaken så han kan få rätt behandling.

Jag väntar med spänning på att Agneta ska höra av sig  att Penny har börjat löpa ,så Kimson får åka och para igen det ska bli spännande, något roligt att se fram emot.....

Ha det gott

2012-08-29

Strul med hemsidan......jag är ingen "datanisse" så med nya uppdateringar  fattde jag ingenting!!!                     kom inte in på sidan,men så har man världens bästa sambo !!!! han fixar ALLT .

Nu är jag på banan igen..Kimson ska para Gyllene Hordens Penny !!!! Kul Kul

Edda har piggat på sig, så allt känns  ganska OK .

Vad som är mindre roligt är att Whiskey inte mår bra, tappat ork  och jag tycker att han trots motion lagt på hullet.Var till Falun och fick honom genomgången, LEVERN fungerar inte som den ska, därav orkeslösheten och han samlar på sig vätska.Går nu på specialfoder , vitaminer och ett tablett som skall tas på fastande mage en 1 timme innan frukost, vilket han har svårt att smälta...vi tar tabletten sen går vi på en promenad ca 1 timme och käkar när vi kommer tillbaka. Detta innebär att klockan ringer lite tidigare på morgonen nu ...!

Detta är troligen sviterna av hans ormbett !!!!                                                                                               Återbesök om 3 veckor för utvärdering .

 

MAT !!!!!

Linn och Tessie har varit med oss i stugan över en helg , jättemysigt !

Lite bilder....

 

 

2012-08-07

TRÅKIGA NYHETER !!!!

Edda har fått livmodersinflamation ! och svävat mellan liv och död....allt är bortopererat men man kan fortfarande inte vara säker på att hon kommer att klara uppp detta.

Våra tankar går naturligtvis till "matte" karin och vi hoppas att allt ska gå bra.

Det viktigaste är att Edda kommer på benen igen!

2012-07-15

Nu är det gjort !!!! Kimson har parat Gyllene Hordens Edda.

Vi packade bilen i fredags och for till Bollnäs Helen och jag, hem till Agneta Fonden.

Blev ingen parning på fredag kväll men sen lyckades han  Lördag och Söndag !!!

Vi sov i Agnetas stuga, helmysigt har vi haft , med mycket  hundprat ooch även lite brodyr....

Vi han även med en sväng till vattnet för lite träning..

Agnetas "goa" flock

Vilken härlig lördag........                                         Är man en duktig "karl" blir man handmatad!!!!!

Tack för en rolig , lärorik och trevlig helg!

Nu väntar jag med spänning på resultatet.

Håll koll på www.gyllenehorden.se

 

I dag har Whiskey och jag gått anlagsklass viltspår .Han är kalas duktig i skogen den "lille"                       lappska vallhunden!!

Dommare Torbjörn Nässlander .Spårförmåga utmärkt,Tempo lämpligt,självständighet ej hjälp vid tappt.

Tar spåret snabbt.Lämnar inte spåret en enda gång.Mycket BRA HUND .

Det värmer när någon uppskattar det  min goa hund gör !!!!Whiskey har alltid varit otroligt noggran i spåret,     så nu ska vi köra några rutor ,sen blir det öppenklass som gäller Kul Kul ska det bli

Nu bär det i väg till stugan några dagar i goa vänners sällskap

Ha det gott

2012-06-03

Hänt i veckan...

Tränat spår med Doberman "ligan" nytillskottet fick sina första spårupptag,det gick som en dans!

Spännande att få föja denna lill tös..

 

    

Whiseky och jag går kurs i viltspår med ett härligt gäng från Valbo BK.

Bara finska lapphundar och "lilla" Whiskey

Tusen Tack för mysiga skogsdagar.... det är livskvalitet !!!!

Ha det gott

2012-05-27

Nu var det länge sedan...

En Heldag hos Cecilia på Tjakkés kennel. Katarina har tigat valp!!!

Whiskeys dotter 1 år gammal.

Lite ögongodis....6 veckor gammla

 

 

En förväntansfull matte........Tack för en toppenmysig dag!!!

2012-05-01

I dag har vi varit till Bollnäs ,träffat Edda och hennes matte Karin.

En härlig förmiddag med skogspromenad och "go"fika!                                                                                          hos Agneta Fondén Gyllene Hordens Kennel.

Det känns toppenbra och spännande, hoppas verkligen att allt går i lås!!!

En bild på de blivade föräldrarna.

I

 

2012-04-25

Spännande . . . .

Kimson har varit till Falu djursjukhus och lämnat spermaprov och blivit ögonlyst !!!                                             Allt med  gott resultat! Skönt                                                                                                                                     Om allt går enligt "planerna" ska han para i sommar !!!!!!                                                                               Gyllene Hordens Edda är den tilltänkta.

Nu är det bara att hålla tummarna.

2012-04-15

En riktig plus dag....

I dag har jag varit tillsammans med Lollo på valpträff, Vinges valpar, hos Cilla och Lasse som har Höghedens kennel.Strålande sol ,underbara människor , massor av hundprat ,kan det bli bättre ????

Tack!! för en kanondag, massor  att ta in och massor att lära...

Några bilder från dagen......

                           

 

2012-04-14

En tjuv i köket.....

Kommer ner och möts av bullar på golvet....            här bli tjuven tagen på bar gärning det fanns fler             bullar  indburna till toaletten och halvätna !! lilla söta Smilla

2012-04-04 

GRATTIS till världens bästa Kimson som fyller 8 år i dag !!!!!

Helt otroligt att han har varit med oss i åtta år !!!! pigg som en unghund och fortfarande full av bus,jag hoppas innerigt att han får hänga med  i många år till!

 

 

 

2012-02-27

Det börjar närma sig utomhusträning !!!...

Lollo och jag träffades i veckan för att träna lite lydnad ,men Valbo Bks plan var                                    förtfarande täckt av rejält med snö, vi tog en  promenad på i14 skogen i stället Toppenskönt väder.

Men i helgen har det tagit bra på snön/ isen ,så snart är ABB parkeringen torr och fin.

Vi har bokat in en till träning i Kilaforshallen v 11 det ser jag fram emot !

I går var vi till skogs och tränade lite uppletande , dt har blivit mycke sånt under vintern, så nu har Whiskey riktigt fina avlämningar, och han "tatar inte om " varje gång han hittar ett föremål, det går framåt.....

Jag var förbi vid Jennys hund och katt för att visa upp Whiskey för en ev. blivande Lappskvallhundsägare!!!

När jag öppnat bakluckan och ska ta ut honom vägrar han kliva ur bilen !!!????det gick INTE att locka med godis, dom som känner honom vet att det är inte möjligt att han nekar något som går att äta!!!!!

Jag fick släppa ut Kimson då hoppade han ut...vad som hände vet jag inte men han misstänkte något skumt ev.veterinär....men när han väl hoppat ut och följt med in var allt som vanligt han lag sig vid mina fötter         medans vi fikade och bara spanade in hundar och folk.Han är gudomlig att ha med överallt för att han tar inte kontakt med varken människor eller djur om inte dom tar kontakt först.

Här kommer en länk till en av Whiskeys döttrar Alice

http://esterochalice.bolgspot.com

Det är så kul när man får höra att dom är supernöjd med sin hund

Ha det gott

Monkan

2012-02-12

Kilafors Hundhall

kan jag varmt rekomendera !! fina lokaler ,välordnat  ,varmt och gott

några bilder från gårdagens träning......

Lollo och Vinge....metall apporterin                  och       rutan.     

Micke och Indy tränar kryp                                          Eva och Glimmer tar en paus...

Maria och Boss funderar på fika                                och då blir det som dom vill

Lollo och Vinge tränar vittring          och   Whiskey och jag trände passivitet och minimering av ljud !!!

Tack för en rolig träningsdag !! ser redan fram emot nästa tillfälle...(då ska Kimson följa med)

 

Två grabbar på promenad..

Ha det gott

2011-11-10

Vinter förberett i stugan, beställt isolering till vinden..röjt på gården så nu får vintern gärna komma....             Jag vill åka skidor !!                                                                                                                                           Samtidigt så har jag fått en kick när det gäller lydnadsträningen , har börjat dagbokfört igen för att få bättre kvalité på träningen , det känns dom att jag bara slarvat igenom några moment då och då.                                 Det måste till bättring om vi ska komma ut på appellplnen igen.

Träffade Micke och Göran Lundmark i lördags,vi tränade skott och framåtsändande , det känns riktigt bra.

Nova blev lite orolig vid skotten men det börjar gå bättre och bättre .Hon fick leka med Kimson, Micke sköt, hon tittade och blev lite brydd men fortsatte kuta runt .

Var till Valbo BK i dag tillsamman med Lollo/vinge.Whiksey skötte sig riktigt bra inte så mycket                     ljud(skall) som det har varit under en period igen.Som alltid så hänger det på mig.

Kimson är som vanligt gladast i stan !! nu börjar inkallningen sitta riktigt fint, vår akilleshäl är krypet!!              vi har problem med farten och att han skuttar,men ligger bra i i fram.Jag har fått tips av Lena                          som vi nöter inne sen i sommras !!!så det finns hopp.

Soffhörnet är toppen efter en förmiddag ute i duggregn....en ny mjukis är alldrig fel.

2011-10-28..

I veckan var Helen och jag till Maggan och Erkki i Stockholm , vi hade en toppendag!!!

Kanon väder, god mat och trevligt umgänge kan det bli bättre?? Ja, vi fick även en "kurs"                                    i Rallylydnad

Erkki och Kirra stod för instruktionerna ,dom är otroligt samspelta och har en toppenfin kontakt                       inte undra på att dom kammar hem förstapris på alla tävlingar...!

Helen gick banan med Kimson och jag med Whiskey ....vi har helt klart en massa att lära om vi ska klara           av att genomföra en hel bana utan att komma ut med 0 poäng.Mycke mer att tänka på än vad jag hade trott....bara att läsa och förstå skyltarna samtidigt som du skall ha ett jämt flyt var inte lätt!!                            men roligt var det!!!

Erkki och Kirra..                                                           en härlig promenad ut på udden...

Avjavas Vittra                                                                         en ensam svan i viken

Tusen tack för en jättemysig dag !!!

 

Whiskey har gått sitt första viltspår...det gick kanon men klöven blev det inte mycket kvar av.....

 

2011-10-21

Dåligt ,med uppdateringar ,men det händer inte mycke på hundfronten just nu.....                                             däremot har vi fått en ny flockmedlem .Hon heter Smilla och är 7 månader gammal.

Pappa Norsk skogskatt ,mamma perser/birma. Det blev problem för en arbetskamrat så då fick hon             flytta hit. Vi hade tur..... Hon är en riktig "ärta" med mycke humör och fart ,men allt går toppenbra med de övriga djuren.

2011-09-27

Oj !! nu var det länge sedan....

Här har det varit en himmla cirkus ,men nu börjar allt återgå till det normala......

Whiskey och Helen har varit på utställning i Högbo

Dommare Finne Leni                                                                                                                                             Kritik;Korrekt a propotioner, tillräcklig benstomme,korrekt huvudform.Trevligt uttryck.korrekta öron, tillräckligt förbröst och frambensvinklar,kraftig bröstkorg,önskar bättre knävinklar, tillräcklig steglängd,     något hög svansföring.                                                                                                                                        KLARAR SIG PÅ MINDRE MAT.                                                                                                                                                                          Pris Very good

Han är med andra ord lite tjock... men en helt OK bedömnig ,vi är så nöjda ..bara att öka motion.

Jag har varit en tripp till Norge med Sussie ,bara myst åkt runt och käkat gott, bott bra hos Ewa och hennes Whippetpojkar.

En tur upp runt Trollstigen....

Vy över Ålesund....

Grabbarna grus.......                                                   Mycke skaldjur blev det ,utsikt från Trollstigen

Nu är det vardag igen.....

Ha det

2011-08-04

Elitspår i Falun ..blev det inget av ! Har idag varit och kollat upp "Grabbarna".

Kimson har noskvalster !!!                                                                                                                                        Det har strulat lite de senaste spåren ,men jag har inte  tänkt så mycke på det,                                                   men sent i går kväll tog jag en promenad och tränade uppletande.Han hittade ETT av fem föremål och              det tog han på syn, är det någonting han älskar och är dukig på så är det skogsarbete överhuvudtaget,              så jag gjorde ett kort spårpåsläpp som bara låg 30 minuter och han fick tokjobba för att tillslut                            ta spåret åt rätt håll.

I morse ringde jag och fick komma för översyn och mycket riktigt vita slemmiga grejer kom ur nosen.

Började med tabletter i dag ,en i veckan 3 veckor sen ska vi vara tillbaka på banan igen,                                 även Whiskey får en kur.

Det känns sköntt att veta vad det beror på och samtidigt är jag glad att jag tränat med egna apportbocka när jag varit till klubben så att vi förhoppningsvis inte smittat fler.

Nu får vi hoppas att vi kommer med på tävlingen i Ockelbo i september.

 

 

Ha det

2011-07-09

Vallhundtävling i Högbo

I dag har Lena,Kryddan och jag varit och tittat på Vallhundstävling i Högbo.                                                         Det var  Klass 1K-1 får som gick av stapeln.                                                                                                            För mig var det första gången jag såg en vallhundtävling så det var mycke att ta in.                                       Anders förklarade och sen fick vi lite tips från publiken intill.

Otroligt intressant och kul , väldigt mycke att försöka komma ihåg.....                                                                     vi åkte nöjda hem fram mot eftermiddagen ,  med svidande RÖDA axlar.

Här kommer lite bilder....

Ha det gott

2011-07-07

En dag i Undersvik ...

Bettan, mamma och Gunhild hos Gunhild ,en toppendag med god fika, och mat på Torön ,                                     en dag med massor av skratt.Gunhilds "misse" något misstänksam över hundbesök.

Gunhild har även en hyresgäst vid ytterdörren.....

 

Ett vakand öga på väggampeln med den "döda" pelargonen

Ett himmla oväsen i ampeln...

Till slut kom mamma med mat.........

Ha det

2011-07-05

SEMESTER... i dag har jag haft en riktig plus dag, Helen och jag tillbringade förmiddagen i skogen,        plockade smultron,det finns väldigt gott om..

Avslutade skogsturen med att träna platsliggning med skott..i dag skällde Whiskey igen !!!!!!                             svansen går som en propeller och han vill gärna kuta till skytten.                                                                          Sist på klubben skötte han sig jättebra så det är bara att nöta, nu blir det platsliggning med skott varje dag! skam den som ger sig

På kvällningen kom Ulla och Bengt, vi käkade och tog en fika .Jag fick present för at jag blivit ännu äldre.......

Tusen Tack

 även Kimson fick ett nytt gosedjur, och ingen liten nalle utan en gigantisk hårig apa !!!!                                 Gissa om han myser !!!

I morgon blir det en tur till Falu djursjukhus ,tillsammans med helen och två av hennes katter,                    därefter lite lydnad på klubben i morgon kväll...

Här kommer några bilder på Kimson och hans nya bästis....

 

 

 

2011-06-28 , Nu börjar det närma sig semester !!!!

jobbar  bara denna vecka, som vanligt så börjar den "förbaskade" värmen komma ,                                           jag vill inte ha 30 grader varmt!!!!

I går lag jag spår till båda hundarna, Whiskey gick kanonbra plockade allt som låg i spåret,                              men sen gick det som bara den när Kimson och jag stack i väg.Han låg på alldeles för hårt gick över andra pinnen pga för hög fart och slarv,  sen gick hastigheten ner och han plockade resten.

I dag har jag varit ledig men jag klarar inte av att göra något när det är så varm!

Hoppas på en sval kväll , då blir det lite lydad.

Nu är Whiskey anmäld till Kennelklubbens utställning  Högbo i September.

Ha det gott

2011-06-19

i går var det kylskåpsleverans till Brukshundsklubben , det blev kanonbra med ett nytt stort kylskåp.

Passade på att träna lite lydnad och plastliggning , det var MT samtidigt så då fick vi lite skott träning på kuppen.Whiskey skötte sig toppenbra och var Tyst.

Pratat med Cecilia på Tjakkes och hon har en hanvalp kvar i "Whisleys kull", han var på väg till Lappland     men nu blir det inte så.                                                                                                                                               Det är en  självständig ,sansad , eftertänksam herre men väldigt bestämd, tar för sig om det är något som han värkligen vill.Betydligt grövre än vad Whiskey var i den åldern och en tjock mysig päls.

Han behöver komma till någon som har lite hundvana....leveransklar till midsommar

Ha det gott

2011-06-11

Lite ögongodis från trippen till Sunne... valpar 6 veckor och 1 dag

Åsa , Linn och Helen följde med....alltid kul med sällskap..

Trötta och nöjda var både valpar och vi när vi rullade hemmåt..

Whiskeys mormor håller ett vakande öga                                   Husets "mysgubbe"

Ha det gott

2011-06-07                                                                                                                                                                        i Lördags åkte ett gäng till skogen och tränade spår, uppletande , det var en otroligt varm dag                            så det var tur att vi kom iväg vid 08.00!!! Whiskey och Kimson fick göra uppletande båda två                           pga att min rygg var lite knasig.

Whiskey har en otrolig fart både ut och in , men har fortfarande slarviga avläminigar,men vi filar på apporteringen som även den kan vara  full av varianter.....

Kimson gör det kanonbra ,han älskar hämta prylar, är man retriver så är man.

Jobbade hela naionaldagen så hundarna fick åka ut till bongs och bada, jag tror Kimson sträckt sig                han är lite halt på vänster fram innan han kommer igång vi får ta det lite lugnt någon dag och se vad som händer.

Nu ser vi fram emot valptitt på Fredag och en date med Lena för lite lydnadsträning.

Här kommer TOPPEN FINA bilder som Åse tog i Lödags , hon kan hon...

 

Ha det gott

2001-05-29

 En tillbakablick.....fick frågan hur Whiskey var tecknad som valp???? som vanligt tryter mitt minne            men här kommer bildbevis....

Liten och söt                                                                   Full av energi och bus

lite "viltfärgad" mitt på huvudet förövrigt väldigt mörk.....kolla in hans "barn" om det finns någon likhet...

2011-05-29

En härlig tur till Sunne

I går var valparna 4 veckor på dagen, då åkte Sussie och jag ner till Sunne.

Vi fick sällskap av Vassruggens Vinge som åkte med för att sen stanna och para!

Här kommer "lite Bilder på det söta"

Hane                                                                             Hane

Tik                                                                                  Tik

Tik                                                                                  Tik

Tik

Den blicken känns bekant........

Kamp och föremålsintresse finns det gott om....

En puss av storasyster är aldrig fel.....

 

Ett taktiklut är alltid bra ...

Hela gänget väntar på mat.

Huvudrätt.....                                                              Efterrätt

Sen blir det full fart...

Ha det gott

2011-05-18

Mycke jobba nu.....

En tuff månad , jobbat fyra helger på rad , det börjar gå lite tungt nu...ser fram emot en veckas ledighet from.den 27till 31maj, sen rullar allt på som vanligt igen.

I helgen har vi Elitspår på klubben, i går var vi ett gäng som åkte och provgick"våra" spår.                         Alltid trevligt när vi åker tillsammans , mycke surr och go fika ingår.

Whiskey gick för första gången  ett fullångt elitspår som Micke gick ut åt oss, det gick topprnbra.                 Han har ett fint tempo är nogran och stannar vid apporterna , vi åkte mycke nöjda från skogen.

Jag börjar känna lite sug efter hundträning igen , vi får tat tag i den biten i Juni

Nästa helg blir det valptitt i Sunne......

2011-05-08

Goldenträff !!

I dag träffades vi ett helt gäng goldenägare och gick en gemensam promenad från Högbo till Svartviksstugan , där blev det fika , sen lite planeringa av aktiviteter genom goldenklubben.Vi fick en massa respons och bra förslag som vi ska ta tag i. Det blir bla. Trimmkurs , Viltspår , och gemensamma promenader ....bara att kolla in goldenkubbens hemsida, där kommer allt att läggas ut..

Tusen Tack till alla som slöt upp, nu känns det som att vi kan få en goldenklubb med fart i Gävleborg

Några bilder från dagen......

                                                                                                  

 

Kimosn deppar....uppbunden med badvatten!! inom räckhåll.......men Fonzi är nöjd!

 2011-04 -24

En härlig Söndag i skogen

Träffades på Storviks skogen och tränade lite hund...

Helen och jag körden rapport med båda jyckarna, det gick kanonbra .Tre skick och en färlängning.

Micke ,Lena och Åse tränade spår, även Kimson fick ett fulllångt spår !!! som Thomas var så gullig och gick ut åt oss , det var lite slarv men vi hittade alla pinnar (skogspinnar) och kvaddade alla utom två!                pinnar är livet det..... Tack snälla Thomas.

Sen blev det fika och grillning, det är hundträning det......

 

Här kommer Whiskey in till B station i full kula.........

Kimson  också på plats.......                  Alltid lika lycklig över att få tugga pinnar och böka i mossan.

Gänget vi grillplatsen

Nu väntar en spännande helg...Whiskeys valpar beräkas   födas runt sista april

Ha det gott i solen

2011-04-19

I dag har vi lagt spår för första gången i år Kimson skötte sig kanonbra, Whiskey var hemma med husse.    Det var 4 hundar  som gick spår och all åkte hem riktigt nöjda.

Nu ser vi fram emot nästa skogstur

2011-04-19

En toppenvecka till fjälls...

V 15 var vi till Tenndalen , njöt av solen fiskade,åkte skidor både utför och på längden.

Whiskey var med i år så han och jag åkte längdskidor , och promenerade hela dagar.                                       Det är verkligen en semester men inte vill vara utan.....

 

Whiskey i skoterspåret en promenad till backen.         Vår fina  Stuga som låg högt ! med en kanonutsikt.

 Whiskey njöt av snön .men var riktigt slut på kvällarna

 

 Sussie och Micke väntar på fisk........

 

skam den som ger sig !!!!

 

2011-03-22

Vilken förmiddag.....!

Fick sällskap av Maria och Lena upp till skogen , en otroligt solig och varm förmiddag ,                                     vi tränade uppletande och tog en fika i solen .+ 8 garder när vi åket hemifrån nu börjar det bli vår...

Alla hundarna skötte sig utmärkt så vi var mycket nöjda när vi åkte hem.Lille Fonzie tränade inkallning och lite" fikaträning"

Några bilder.....

 

 

 

 

 

2011-03-20

TACK ! snälla Linda för att du jobbade i stället för mig idag.....!!!

 Jag har varit  med Linn och Tessie (finsk Lapphund) på Trix och konster kurs hos Anna Hilding.

Toppen mysig förmiddag med många bra och kluriga inlärningstips för olika Trix,

jag tror att det kommer att bli en kanonkurs och en kick för Linn och Tessie.                                                    Linn var nöjd och riktigt trött när vi gick ut från lokalen efter två och en halv timme ,                                     men fast besluten att träna som attan till nästa gång som är om två veckor.

Kika in på Annas hemsida www.hildings.com om ni är nyfiken på vad kursen innehåller.

Ha det

2011-03-18

Snöbus igen !!!

I onsdags var vi till skogs och tränade Rapport för första gången i år...Skaren bar , så det var ett perfekt underlag i skoterspåren tidigt på morgonen.Vi gjorde  tre skick och båda "killarna" gjorde ett kanonjobb.

Det känns skönt att det fungerar , nu är det bara att utöka längden och träna lite mer med skyttar,                  så att Whiskey inte blir så nyfiken.Specialen känns OK , men vi behöver komma igång med lydnaden,          det ser inte ut att dröja innan snö och is är borta

I går var det upptaktsmöte inför årets tävlingar på klubben, så nu är set bara att tuta och köra.

I dag vräker det ner snö igen , nu när jag äntligen har en ledig dag, Typiskt !!!                                                 bara att klä på sig och gå ut!!

På Söndag ska jag följa med Linn och Tessie på en Trix och konster kurs hos Hildings, det ska bli kul,             jag tror att det kommer att bli skoj för dom båda.

Kollade ingenom lite bilder...här kommer en bild som påminner om vad som komma skall....                          något att se fram emot.

Ha det gott

2011-03-09

I dag har jag fått förtroendet att vara valp "vakt" på förmiddagen , det är Maria som har hämtat en litenGyllerne Hordens Fonzie.En framåt krabat som var otroligt duktig att finns sig tillrätta här med hundar och katter, den här  kille blir det roligt att följa....

Märgben det är grejer de ......                                       Söt som bara den !!!!

 2011-02-25

Parning avklarad ..!

I morgon kommer Whiskey hem.!

Parningen har gått bra så nu är det bara att hålla tummarn att det blir ett gäng goa valpar.

Är ni nyfikna titta in på http://hem.passagen.se/tjakkes/så kan ni följa fortsättningen

Tjakkes Loika  och Illerströmmens Orre(Whiskey)

2011-02-18

Nu är han på plats, min lilla lapp ska vara borta minst en vecka......

Det blev ett glatt återseende, så han tittade inte åt oss när vi klädde oss för att åka hem, det känns          mysko men samtidgt otroligt skönt.

Tack Helen för att du följde med, det är alltid trevligare när man har sällskap i bilen!!!

Det kommer bättre bilder som Helen har fotat....

Jag hade som vanligt inte båda objektiven med mig, så jag kom för nära.

Ha det

2011-02-14

Vill önska er ALLA en riktigt mysig Alla  Hjärtans  Dag!!

I går var det Årsmöte på Goldenklubben, i Leksand. Maria och jag blev invalda i styrelsen                            och ska nu föröka göra vårt bästa för att få igen några aktiviteter här i Gävleborg.

Vi hade en jätte trevlig efetermiddag/kväll med mysiga  människor så det här ska bli roligt.

När vi satt oss i bilen för att åka hem började OLJELAMPAN lysa!!!

Ulla var så "go" så hon skjutsade oss till macken och tillbaka så jag fick köpa två!!!liter Olja                        och fylla på,sen var det bara att tuta och köra TACK snälla ULLA.

Tänk att man ska behöva kolla oljan varje ÅR????

I morgon är det kurs i Mora tillsammans med alla mina galna arbetskamrater på COOP bygg,                     bara att hålla tummarna .......

På Fredag åker jag med Whiskey ner till Sunne igen,han ska göra ett nytt försök att para ,                                vi åker till Tjakke´s kennel Cecilia Hörnsten , det ska bli spännande.Han stannar där i ca en vecka.

Den blivande mamman...

 

Ha det gott

2011-02-02

Kalasandet klart , allt flöt på bra...otroligt att pappa är 80 år!!!!

Har bokat 4 tillfällen till i ridhuset för morgonträning, Whiskey och jag behöver nöta ,                                Kimson och jag finslipa nu är det KUL!!!

Skidåkningen går bättre och bättre kan bero på att jag orkar ståpå lite mer.......ser fram enom fina vårdagar     i skidspåret framöver.

Maria och jag ska involvera oss mer i Golden klubben/gävle dala det ska faktiskt bli riktigt rolig att           "surra" ihop med trevligt retriverfolk, hoppas att vi kan bidra med något...

Ser fram emot två lediga dagar...

ha det

2011-01-24

Sorg och saknad!!

I helgen gick en klubbkamrat och god vän bort ,efter en tids sjukdom.Det känns otroligt tungt , han kommer att lämna ett enormt tomrum efter sig på vår Brukshundsklubb!!en kille som ALLTID ställde upp!

Tänker på anhöriga ,när jag själv har det stora privilegiet att få fira min pappas 80årsdag på söndag!

Var rädd om varandra.

2011-01-20

Änligen börjar det bli ordning på hunderiet....

Tisdag fm. skidåkinig i strålande sol och kanonfina skoterspår båda hundarna var med , det är skönt att börja jobba sent ibland.                                                                                                                                               Onsdag lydnadsträning i ridhuset bara Whiskey var med denna gång, gapa och skällde ca 30 minuter inann vi fick till något av värde, sen gick det bättre,men lite pip nästan konstant.Nu gäller det att få regelbunden träning då brukar han lugna sig .

I dag har Helen och jag varit till skogs och tränat rapport, båda "grabbarna " fick gå 5 skick , sista skicket flyttade Helen A station lite närmare, Whiskey reagerade men förvåning när han såg henne, den jycken har stenoll, han är så konsentrerad och jobbar verkligen oavsätt vad vi gör i skogen,Kimson har KUL men är inte lika fokuserad på "jobbet".

I morgon har jag hyrt ridhuset en timme på förmiddagen för att träna lite mer lydnad, ska försöka ta mig i kragen och träna lydnad minst !två gånger i veckan.

Kimsons uppfödare Margareta har köpt valp!!!!!! nu måste det bli en resa till Stockholm och pussa på tösen medans hon är liten, det går så otroligt fort, vips så är hon unghund.                                                               Tiken kommer från Avjava´s kennel. Avjavas Qvittra.

Ha det gott

2011-01-16

Skidtur i regn !!!!!!

Fy attan vilket väder , började med en rejäl promenad i morse ,vi laddade fickorna med godis ,                       när vi kom upp till skogen så gjorde jag en station och Urban knatade iväg ,                                              skickde  6 skick på olika avstånd, det gick toppenbra.Nöjda gick vi hemmåt riktigt blöta....

Efter en stund framför TVn "skidor" så stack  vi ut på en tur längdskidor på ren IS fy vad det var knöligt och svåråkt ,kom hem som dränkta katter...

Nu vill gad ha tillbaka lite kyla!

I morgon ska jag ringa och boka ridhuset några förmiddagar så att vi komma igång  med lydnadsträningen,    nu är jag riktigt sugen!!

Ha det gott

2011-01-15

Nu börjar skidträningen.....

Whiskey skötte sig kanon i dag när vi åkte vår första "riktiga" skidtur, han håller                                     avstånd och jobbar på som sjutton mellan varven, vi åkte ca 40 minuter och det tog rejält på hans krafter.                                                                                                                                                            Toppenkul i morgon ska även Kimson följa med nu när jag vet att allt funkar.                                            (Kimson är en hejjare på att dra!!! och tycker det är roligt)

 

 

 

 Skönt att "purra" sig i snön efter ett arbetspass !!!!

Ha det  gott

2011-01-11

God Fortsättning !!!

Nu gäller nya grabbatag med hundträning..i går köpte jag bindningar till mina gammla "breda " skidor        som jag kan ha mina kängor i, bli så blöt om fötterna när jag åker "obanat" men nu är jag redo för turer  direkt ut i  skogen  och på sjön.

Nöter på med kryp och apportering med Whiskey , även kryp tränas inomhus med Kimson.

I dag känns det som om det kan bli lydnadsträning utomhus!!! ska träffa Maria vid Lunchtid,                          kul om vi kan komma igång.

Alexandra och Andreas kom i helgen och nattade över , alltid mysigt när dom kommer hem !

Det är inte bara Alexandra som njuter under elfilten......

 

2011-01-01

God fortsättning !!

Hoppas att ni alla fick en lika mysig nyårsafton som oss , med otroligt god mat och trevligt sällskap.

Tusen tack Sannis och Micke för en trevlig kväll !!!!!

Två grabbar som gjorde tidig kväller ......Cleo och  Cesar (bilderna tagna med mobilen naturligtvis låg kameran hemma)

Otroligt vad dessa hundar kunde koppla bort oss alla , både hundar och människor ,dom låg och mös hela kvällen!

 

2010-12-31

Vilken morgon !!!!

Härlig långpomenad i 2 timmar började i mörker slutade i solsken !!!!

Vi har gått igenom skogen och kollat in skoterspåren, nu är dom kanonfina ,hårda och breda.                                      Klart för rapport träning!

Hoppas att ni alla får ett kanonslut på det gammla Året

och ett riktigt GOTT NYTT ÅRmed massor av hundträning....

Monkan & gänget

 

Full fart mot 2011

 2010-12-18

"Stora Stockholm"

I dag har Eva, Linn och jag varit till Stockholm Hundmässa !

Tittat på lydnad Nordiska Mästerskapen, freestyle och en massa utställningsfolk......

En riktig plusdag, känns skönt att bara strosa, handla och fika gott utan någon tid att passa.

På onsdag är det ridhusträning i gen ska försöka ta oss dit, vi behöver en träningsstund.

Nu laddas det för slutsppurten till Jul

Ha det

2010-12-09

Ridhusträning.

I går var vi till Järdefors och tränade lite lydnad i ridhus, vi var 11 st som var där och "nötte" .

Det gick över förväntan , jag trodde att Whiskey skulle stressa upp inomhus, men åter igen             överraskade han mig.Kimson som fortfarande bara har löptikar i skallen stessade destomer                         men frittfölj och lite possitionsträning ,starter tränade vi

Kul att så många kom , nu är det två veckor till nästa gång.

2010-12-07 

Whiskeys värden nu helt OK!!!

Pratade med Therese i går, whiskeys senaste "prov" var nästan helt ok, njurar och hjärta helt normalt ,       men levervärdet var fortfarande lite knas men det är  på god väg att rätta tillsig, SKÖNT nu behöver            jag inte oroa mig  , nu kan vi köra på som vanligt.

I morgon tänkte jag åka på ridhusträning i Jäderfors , skönt att få var på ett promenadvänligt underlag.

Det är hög tid för mig att komma igång med lydnadsträningen, det gå lite tungt just nu......

Ha det

2010-11-30

Vilken vacker dag !!!! Sol och -13 Toppen!

Jag älskar vintern när det ÄR vinter , som idag. Den enda nackdelen är att det är svårt att träna hund....     men vi får köra lite konditionsträning ute och plocka lite på lydnaden inomhus.

Vi har tillgång till ridhus i Järdefors varannan onsdag , hoppas att jag kommer iväg nästa vecka.                  Jobba i handeln december månad innebär lite "luddiga" arbestider.Kommer inte alltid hem när man ska.

I dag har vi varit på två riktiga långpromenader i dagsljus ! det känns kanon.

Fortfarande lite körigt på löptiksfronten men det borde snart tona av.Kimson äter dåligt i vanliga fall men nu är det snudd på matvägran , inget överflödigt fett därinte.

Den 6/12 får jag svar på Whiskeys omanalys hoppas att allt är ok framförallt att njurarna har återhämtatsig helt efter ormbettet,jag hade aldrig trott att det skulle ta så lång tid !!!!!!

Kimson med nosen i vädret...              löptik passerar ..       han förljer med nosen......

när dom är bortom "lukt avsånd "  får han ett "tokrus" springer som en galning runt på tomten....

Sen en liten stund för eftertanke.                              En som önskar att han hade lite längre ben!

Ha det gott och njut av snön!!!!!

2010-11-21

Börjar med ett STORT TACK till Göran, Anette och Janne för den mysiga träff vi hade i Onsdags på klubben   inför nästa tävlingsår.God mat och gott fika med ett gäng "hundtokar" är aldrig fel! Super trevligt.

I fredags åkte jag och Urban till Stockholm , hade bokat hotel och stannade till Söndag.

Började fredaskvällen med att gå på bio, Cronelis .En film jag varmt kan rekomendera!!! även om man inte är en fan av hans musik.

Lördagen blev en heldag i gammla stan med fika och god mat , julmarknad mm .mot kvällningen drog vi mot Djurgården och Cirkus där vi såg musikalen We will rock you med musik av Queen, med Tina Lejonborg, Bruno Mitsogiannis, Daniel Engaman  mfl.

En kanonföreställning musikmässigt , otroliga röster , duktiga dansare (storyn var så där) en Kanonkväll !!

Det har varit en Toppenskön helg , jag har värdens bästa sambo!!

Tusen Tack till Alexandra och Andreas som bott hemma och skött djuren !!

Nu ser jag fram emot att få ta fram "staken" nästa helg ,det är alltid mysigt!

Ha det

2010-11-16

Det lutar åt en tik nästa gång ........

Det började i mitten av förra veckan ...det pågår fortfarande, detta eviga pipande!!!!!

Löptikar över hela Storvik!!!!!

I morse tog Urban och jag med hundarna på en riktig promenad , vi körde även några  långa "budföringar" över åkrarna, jag har gått två rejäla prommisar till samt att dom har varit ute med mig på gården i drygt en timme när jag städade bilen.Tror ni dom lägger sig tyst och sover !???? Icke

Försökte träna lite lydand i går kväll men snacka om hyperstressat det är bara vänta tills det lägger sig...

ha det

2010-11-12

SNÖ !! det gillar både hundarna och jag, längtar efter lite skidåkning.....

 

Uppletande är vad vi "nött" nu pga att Whiskey börjat att "skanna av med blicken i stället för att använda näsan!

I onsadgs kväll vallade Maria och jag en ruta vid klubben och körde uppletande i mörkret, hennes goldengrabbar gick först sen Whiskey och det gick toppenbra, Kimson fick hämta in det som blev kvar han älskar att leta!!!

Jag har försökt tränat i mörker två/tre gånger i veckan och det har gett resultat.Han har något lugnare tempo från start (inte tokrusa) och blir betydligt mer fokuserad och det blir mindre slarv och på så sätt får vi in föremålen snabbare.

I går träffades Lotta och jag och vallade en stor ruta på åkrarna, Azlan först sen Whiskey och nu var det en helt annan fokus , det känns att vi är på rätt väg men jag  fortsätter träna i mörker då och då.

 

 

Lotta och Azlan

Whiskey hittar föremål                                                  En laddad Kimson

Kimson nöjd fick hämtat de grejer som blev kvar....när vi kom hem började det skymma ....mysigt.

2010-11-06

Vilken härlig dag !!!!

Strålande sol och höstkyla det kan inte bli bättre....en långpromenad på förmiddagen sen lite röj på gården samt fotografering av Passaten-99 som är till salu.

Efter lunch drog Whiskey och jag ut på en cykeltur i solskenet,(kallt om händerna) en riktig plusdag.

Två pass lydandsträning  och ett spårpass är vad vi åstakommit de senaste veckorna pga en GRÄSLIG magsjuka det visade sig att det var bakterie i magen dock ej sarmonella !! tur tur med nu är man riktigt rensad......

I morgon ska vi fira mamma på födelsedagen hon  kommer hit och äter med oss sen är det åter                     dax för kneg på måndag..veckorna rusar nu när det närmar sig Jul ,det märks redan på jobbet.

Två stiliga "killar" i solen.

Ha det gott

2010-10-23

Snart vinter...

Måste börja med ett GRATTIS till Tjakkes Mirko (lapps vallhund från tjakkes kennel) som tog sitt första cert i spår 573,25p BRA JOBBAT

I morse var det -7 grader !! nu börjar det närma sig vinter, jag längtar som vanligt efter snö så att                 man kan dra på sig skidor.

Katterna däremot har börjat gå på låda!!!! korta turer ut , inekatter till solen börjar värma igen.

Hundträningen går lite på sparlåga , nöter lite inne med Whiskey ,. I dag har Lotta och jag tränat lydnad       och det känns att Whiskey är tillbaka i gammal god form och Kimson är som vanligt trissad.

(Kolla lever och njurvärden efter ormbettet för två veckor sedan och nu är det nästan helt OK.jag trodde inte det skulla ta så lång tid!!!)

Klubben har hyrt ett ridhus över vinters så vi kan träna inne varannan onsdag ,det blir toppen ,då slipper fingrarna bli blå!

 

2010-10-09

Pricken är hemma !!!!!!

Katten har varit på vift i mer än en vecka !!!! jag har aldrig haft en katt som fösvunnit så länge,men nu är ordningen återställd.

I dag har vi haft Rapporttävling på klubben, en lång dag.......

Åse och Mike tävlade Högre klass och blev godkända ,Mike fixade specialen med bravur ,men orken tröt   lite på lydnaden ,det blev en lång dag och han har nyligen blivit friskförlarad efter en pencilinkur ,så han kämpand på bra ändå!! Nästa gång fixar dom uppflyttning!

I morgon är det lydnadsklass, med flera hemmaekipage det blir roligt.

Mia har bestämt sig för att tävla lydnadsklass 3 men Kimson !!!! Toppen kul .

Hon tränade med honom i dag och han stortrivs , jag tror dom fixar det galant, (om  det inte  funkar så har dom båda fått lite kul i alla fall) Han är tokig i Mia.

I morgon är det sovmorgon till 07.00 SKÖNT

God natt

2010-10-01

Uppletande!

i går träffades vi i storvik för att träna uppletande samt lägga ett ängsspår åt Azlan som har krassliga bakben.

Lotta och Åsa  vallade en stor ruta som var både äng och in i skog, det var riktigt knepigt ,                       Kimson sprang som en vilde över åkern ett bra tag innan han tog sig upp i skogsbrynet ,                                 han fixade in 5 föremål då var vi nöjda!                                                                                                                        Mike hade också problem med övergången men hittade tillslut föremålet som låg i kanten, sen var det Whiskeys tur ,INGA PROBLEM han gjorde ett toppenjobb , lite bus och spring men helt klart godkänt!!     Den lilla hunden förvånar mig allt mer, från tokskäll till totat fokus ....?!

Azlan gjorde att toppenjobb med ett klurigt ängsspår 6 apporter många vinklar och liggtid 1½ timme.

Efter en god kopp kaffe åkte vi nöjda hem

Här lite bilder; Fotogar Åse så klart!

Fokuserad "lapp"                                                                ingen kutar som han

Kimson kommer in med en liten "mjukis"                              Alla Tassar i luften.......

2010-09-27

I går träffades Åse. Linn och jag på Högbo bruk och  tränade lydnad, sen åkte vi upp till Klubben och följde    en Collie från Lejonmarken kennel när han gorde sin Korning, alltid roligt att se.

Efter fika och en massa hundprat gick Åse och jag en promena med "grabbarna" i det fina vädret en riktig plus dag!!!

Linn och Tessie tränar Fritt Följ                                      Platsliggning

Inkallning                                                           Linn och Mike busar ,jag vet inte vem som har roligast.

Även Whiskey fick sig en genomkörare

Ha det gott

2010-09-25

Hur mycket vatten kan det komma på ett dygn ????

Vill börja med ett jätte GRATTIS till mina klubbkamrater som fick uppflyttningar och Brukschampionat     förra helgen

Anette Johansson och Pixi tog Cert i sök och kan nu titulera sig Brukschampion!!!!!!

Jenny och Bob, Ann ochKim, Göran och Nova, Ellinor och Hila, Micke och Indy som alla blev uppflyttade till L.kl spår                                                                                                                                                                Marie och Frippen som blev uppflyttade till H.kl spår Vilken Toppen helg för Sandvikens BK !!!

 

Nu är toan klar ,det känns kanon nu är det bara att vänta och se om någon vill flytta hit ?!

Hundträningen är lite si och så ,men i dag kommer Linn och stannar över natten så i morgon blir det lydnadsträning eventuellt även en sväng till skogen om vädret tillåter.

Whiskey har svarat upp på vitaminerna han fått ,tigger inte så hysteriskt och "skiter"stora lass ,                  han har även börjat fått lite mer midja, det känns kanon!!

Förberdeleserna är i full gång inför Rapport och lydnadstävling på klubben den 9-10/10, många anmälda till Rapporten KUL KUL!!!Jag sitter i sek denna tävlig så det känns lugnt ,då hinner jag även tränia lite egen hund .

I morgon skall jag även försöka hinna upp till klubben och följa med runt  på Korningsbanan, det är alltid intressant.

Ha det gott

Nu ska jag bjuda Ahlströms på lite fika

2010-09-15

Vill börja med att GRATTA Lena och Kryddan som gjorde en kanon lydand i helgen!!!!                                  och önska dem lycka till i helgen !!!!

Här hemma är det "hysteriskt" visning av huset nästa fredag, toan nere fortfarande                                      bara spårnväggar och golv , golvläggare kommer måndag sen är det bara att tok köra.....

(Jag saknar tvättmaskinen)

Appellspåren är färdigsnitslade inför helgen tävlingar på klubben och allt känns under kontroll,                       nu är det bara att hålla tummarna för dett bra väder.

i mogon har jag valpkurs och tänker åka tidigare och nöta lite lydnad med båda jyckarna,            Whiskey mognar mer och mer ,nu är det inte mycke ljud kvar..........känns toppenklul just nu!

Ha det gott

2010-09-09

Svar på Whiskeys håranalys....

Jag skickade en hårtuss från Whiskey till Homeopathuet i Söderala för analys,pga att han                              fick tillbaka sina skakningar på huvudet som han hade för ca 1 år sedan när vi spolade hans öron                    har sedan trott att det är OK.

Det började med att hon tyckte synd om honom för att han inte fick någon mätthetskänsla, näringsupptaget går rätt igenom ,det innebär att han alltid är hungrig !!Stämmer !!!

Det visade även att hans lever och njurvärden är nersatta ,det förkaras med ormbettet han fick i sommras      det kan ta upp till ett år innan värderna är återställda.

Therese som analyserat tussen frågade om han inte haft någon form av kramp !!! i nacke eller huvud pga att han är överkänslig mot ägg, som finns i vaccinationssprutorna bla. och det kan utlösa migrän ,som hos djur ger kramp.

Jag tog dirkt fram datum för Whiskeys vaccinationer och datum jag varit till vet för hans skakning, i båda fallen minder än en vacka efter vaccination !!!!!!!!!!

Nu har han fått droppar som ska hjälpa kroppen renas så att lever och njurar snabbare ska hämta sig ,sen är set bannlyst med ägg och mjölkprodukter , och någon mer vaccination blir det inte om allt fixar sig nu

Otroligt vad man kan få fram av en hårtuss.

Hon såg även att han hade rester av vattenburen färg i sig men att det inte har funnits länge, jag målade om hallen för 3 veckor sendan.........

Ha det

Även dessa två skyr sol och värme....pricken ligger inne på klinkergolvet ,Baccardi  på biltaket i skuggan,bara Totte gillar läget

2010-06-12

Åter från en helg på BORNHOLM ,vi har haft ett fantastiskt väder + 20 strålande sol.                               Vilken underbar Ö !!! Om ni har möjlighet åk dit!!!! Otrolig växtlighet ,vackra stränder underbar kust och framförallt trevliga människor.

Whiskey har repat sig bra ,men är fortfarande lite trött , riktigt bra har det gått med lydnadsträningen.

Träffade Lena och Birgitta i veckan fick hjälp med kommendering ,Kimson tjuvar vid ALLA transporter och har svårt att holla snattran vi ljudgivningen.Han tycker att det är för lång väntan till första skallet.

Kryddan !!                                                                        Ecmo tränar ljudgivning

2010-06-02

Ny bil och bur har innförskaffats..Kimson funderar på att flytta hemifrån!!

Har äntligen fått träningslust.....träffade Birgitta och Ecmo ,Lena och Kryddan  för lite lydnadsträning, det ger ALLTID en kick, god fika gör inte saken sämre! Tack för hjälpen!!!

Har även varit ner med tjejerna på fotbollsplanen här hemma och tränat framåtsändande och inkallning ,tur att mina träningskompisar har stort tålamod..ni är toppen!

I går firade vi Ullas födelesedag , VI blev bjudna på mat och fika !

Det har varit en riktigt "plus" vecka som avslutas med en helg på Bornholm Konsum Gävleborg bjuder!!

Jag känner mig så otroligt priviligerad!!! som får göra så mycket skoj och har ett otroligt härligt gäng männinskor runt mig !!!!!

Dessutom har Whiskey återhämtat sig otroligt bara de sista dagarna, nu är han snart på banan igen

Ha det gott

2010-05-23

Nu är det dags igen för ett Jättegrattis till Birgitta och Ecmo som klarat uppflyttningen till H.kl skydd.Himmla duktiga ni är!!!!!

Här hemma är vi snart på banan igen, i går skälld Whiskey som en tok när Sannis och Micke kom, så nu är allt som vanligt.Han blir dock väldigt fort trött så nog behöver han en vecka till för att komma i riktig form.

I dag hade jag tänkt vika förmiddagen åt lydnad med Kimson men fy attan vilket väder !!  ...jag kommer inte igång så att det blir någon ordning med träningen!!!!!

Ska bättra mig till veckan...

Ha det

2010-05-18

Jag måste börja med att skicka ett GRATTIS till Lena och Kryddan, Brigitta och Ecmo som blev uppflyttade till H.kl sök i Söndags Toppen Kul !! Lena och Kryddan har dessutom varit ut och fått sitt första cert i spår   och blivit DM Mästare !!!!!! Otroligt duktiga !!

Här hemma har det hänt andra saker.......Whiskey blev huggormsbiten i går på morgonpromenaden i skogen!!

Färd till Sandvikens Djurklinik där Erik tog  hand om honom ,han blev kvar hela dagen med dropp!

När han kom in hade han feber , hjärtat rusade , svårt med andningen och otroligt uppsvällld på vänster sida (han blev biten i läppen)och  även tungan var svälld.

I dag är han bättre,  nu i kväll kan han slicka sig på nosen igen !! och dricker själv så jag ska försöka           med lite mat(han har tackat nej till kattmat !!!!)som han normalt trånar efter.

Erik "sjukskrev" honom 2 veckor ,sen ska det tas prover igen så att allt är som det ska.

 

Han är bättre men har fortfarande en pelikanpåse under hakan funkar inte med koppel,                                  och är otroligt öm på kinden.Svullnaden kunde hålla i sig ca 1 vecka

Ha det

2010-05-14

Nu är han klippt!!!

Kimson fick sig en ordenligt frissering av Mia och Helen som hjälptes åt, jag fick lite skäll pga att det var  2008 som han senast blev tillsnyggad då av Åsa, men se så fin han blev.....

 

I går hade Maria ,Lotta och jag en riktig plus dag.

Började med att vi åkte tillsammans med Janne upp till skogen och gick spår, sen fick marias golden göra att sökfält med fågel som jag "kvackade" ut .(Kimson fick också prova men tittade inte åt fåglarna),                  Avslutade med ett uppletande för övriga.God fika i skogen sen åkte vi till medskogssjöns camping och käkade lunch GOTT!!!

Efter maten åkte vi till klubben (då var klockan 14.30)                                                                                  städade inför tävlingarna i helgen samt tränade lydnad!!

Alla var mycket nöjda med hela dagen,men ack så trötta !!

Nu väntar en helg på köpis

Ha det gott

2010-05-07

I veckan har vi tränat både spår och lyddnad, med blandat resultat.                                                                        I skogen går allt toppen ,men vi har fortfarande lite jobb  kvar att göra på appellplanen!

Whiskey och jag nöter !!! platsliggning ,kryp och apportering det går sakta men säkert åt rätt håll.Här gäller det att ha tålamod och ta det lugnt.......

Kimson har lugnat sig på framåtsändandet så pass att vi har anmält oss till Elitspår i Tierp i Juni ,hoppas att även krypet funkar.Vi får se om vi kommer med ..

I morgon Kommer Helen och hjälper mig klippa Kimson för fotografering, sen blir det lite träning tillsammans med Mia och Bosco som flytar till Lycksele!!!!!! i Juni , det blir tomt......

Här kommer lite träningsbilder från veckan fotograf  Åse så klart !!!!!

Kimson kryper...                                                                  och galopperar in med tunga apporten!

Whiskey laddar för spår                                                            Allt handlar om lek!!

2010-04-25

Ledig helg!!!

Dagen började med ett besök av Magnus från Röros med sin lappska vallhundstik Snirr,                               dom var hos Annika för att para men hennes hane var  inte intresserad så vi provade med "reservhanen"      Whiskey, men han var mer leksugen så höglöpet var nog över , synd när dom åkt ner hit, men det blir ett nytt försök vid nästa löp.

Sen åkte vi ut i skogen  spår och uppletande och en god fika ! Alla åkte hem mycket nöjda det känns roligt    att vi har kommit  igång igen lite sakteliga.

I dag har vi varit på en långis, sen är dagen vikt för vårstädning både ute och inne ,även bilen ska få sig en omgång......

Ha det

     Whiskey och Snirr.

 

Azlan har hitta en pinne!!!!                                               En skön stund i vårsolen Maria och Lotta

2010-04-20             

Urban , Andreas och Alexandra pustar i mitten av backen.

Några bilder från dagens uppletande ...som vanligt fotograf Åse!! Tack för alla fina bilder!!!!!!

En skön "kille " i solen

2010-04-08

Äntligen lite lydand och uppletande träning!

I går träffades Åse och jag i Åshammar och tränade uppletande på bar skogsmark!!

Vi tränade även lydand på skogsväg...lite knöligt med helt OK.Alla "killar" var lite väl pigga och slarviga men det är roligt när man ser att dom tycker det är kul.                                                                                                                   Whiskey fick dessutom ligga platsliggning i 5 min och skötte sig ,dvs var helt tyst.

Åse hade kameran med sig och tog som vanligt fina bilder

här kommer en på Kimson (har även lagt en på första sidan)

Nu drar vi till Fjällen i en vecka ,pappa och barbro sköter hus,hundar och katter!!!!!

Vi har tur som har snälla föräldrar som ALLTID ställer upp.

Ha det gott

2010-03-28

Lite lydnadsträning !

Åse och jag träffades på ABB´s parkering och tränade lydnad på förmiddagen.                                                            Lite frittfölj ,framåtsändande och inkallning .Kimson är pigg som attan  och tycker att ALLT är kul,                        Whiskey är som vanligt på tårna om han inte jobbat på ett tag.Jag tyckte att det gick ganska bra för att vara första träningen i år!!                                            

Nu blir det mycket jobba över Påsk ,sen åker vi till fjällen vecka 15 .                                                                           När vi kommer hem hoppas jag att det går att träna för fullt även i skogen.                                                                    Nu är jag riktigt sugen ......

2010-03-12

Äntligen slut på en lång jobbarvecka!!

Ledig Helg och förhoppningsvis sol ! ska ta tag i lydnadsträningen, måste börja nöta plastliggning med Whiskey,även apportering och kryp...det finns massor att fixa med...

Kimson och jag går ner till ABBs parkering och nöter framåtsändande där är det torrt och fint nu, jag längtar till det blir mer barmark ,det ser ut att dröja...men den som väntar på något gott....

Ha en trevlig helg

Två somm hoppas på en lång vinter.

2010-03-02Vilken dag !!!!!!!

-2 och strålande sol, nu börjar man få vårkänslor....laddade med näsdukar sen gick vi en riktig promenad med       hundarna som fick jobba ordentligt i djupsnön.

Snön är så pass djup så Kimson måste studsa fram och Whiskey tar sen hans spå men snövallen är tuff.....

Snälla husse kasta pinnen.....

Det är inte lätt när man har korta ben..                            Platsliggning 5 min ,

Kimson få aldrig nog                                                      Baccardi har hittat sitt första grässtrå 2010

2010-02-09

Hemma igen efter en vecka i Jokkmokk!!!

Toppenkul har vi haft , många fina hantverk ,träffat otroligt många trevliga människor från världens alla hörn             (trodde inte att folk åkte från Kina för Jokkmokks marknad).                                                                                Skrattat otroligt mycket ..det lyfter med trevligt resesällskap.Handlat hem en kylväska fylld med fisk och kött ser fram emot många goda måltider.Jag tog även med mig en rejäl förkylning som jag ska försöka ta kål på .

Åsgårda vandrarhem....där bodde vi                                  Sussie har hittat en snösoffa bland många snöskulpturer.

Den "gamla" marknadsplatsen                                      Så som det kan ha varit för 400 år sedan

Ren race på sjön                                                           Ett otroligt stiligt par !!

Väntar på samtal grån Stockholm ..Kimson ska para Goldentails Camilla om allt går som det ska .Det ska bli spännande!!

Ha det

I dag har vi haft en toppenstart på dagen , började jobba 13.00 så Linda                                                            och jag tog våra djur på en långpromenad 2 timmar i snö och även lite sol.....                                                    Det var två nöjda Coop arbetare som sedan anlände till jobbet

Mina hundar har lite svårt att förstå varför Geysir  inte vill leka med pinnen...? Kimson är lite harig men Whiskey försökte.......

   

 

2009-12-14

Jag börjar känna mig lite stressad inför Jul tiden rusar....är ledig till helgen får fixa det sista då..

Ha det gott

2009-12-06

!!!

I Ha det gott

2009-12-02

Vilken Härlig förmiddag ...  8 grader kallt och strålande sol !!!!!!                                                                 Träffade Helen och Lotta på klubben, en rask promenad upp till skogen med Whiskey och rapportträning, skickade tre sträckor han kutar som en lite vilde!!! Dock lite skall på väg ut ftån mig.Ser fram emot Söndagens träning , då blir vi många hundar.

Sen blev det lite lydnadsträning på plan därefter en promenad i Högbo.Började jobba kl.13.00 synd...

Nu har jag bokat annons åt Cecilia i Arbetarbladet kommer första gången på Lördag sen två gånger till nästa vecka för 50:- Nästan gratis!!! Hoppas någon av tikarna som är kvar kommer häråt , det skulle vara skoj

God natt..... två grabbar som sover....Kimson älskar nya soffan 1 meter djup.

2009-12-01

I dag har jag varit till Tjakkes kennel och tittat på Lappska vallhundsvalpar!!! 5 veckor på dagen.                     5 tikar och 1 hane

Se och njut.....

 

Monkans favorit....... den viltfärgade tiken...

Hane med disktinkta ögonbryn.

 

Vill ni se mer gå in på Tjekkés hemsida.

2009-11-29

Bilfan!!

Var på väg till klubben fredag morgon för att träna lydnad men.....startar bilen ,lampa lyser !!låg vatten nivå.   Går ut och ska öppna huven får då hela "stroppen" i handen !!!!!huven går inte att öppna!!!

Efter lite picklande och puckland ger jag upp ringer PAPPA, (min värd skulle stanna om inte han fanns)han kom och efter två timmar är huven öppen och vattent påfyllt.

Då packade vi båda bilarna och körde Alexandras flytt allt frid och fröjd.

Denna helg har jag tillbringat på jobbet , på Tisadag lutar det åt en tripp till Sunne och titta på                 Cecilias valkull som blir 5 veckor (Tjakkes kennel) vill gärna se dom och min lediga tid blir                       minimal närmare jul.

Gå in på hennes hemsida och titta på gobitarna...http:/hem.passagen.se/tjakkes.

På Onsdag och Söndag är det planerat rapportträning det ska bli kul..

Ha det

Mina Killar......

2009-11-22

Rapportträning med Whiskey, (Kimson och husse gick en långis)

Åkte upp på Korsåskogen ,han fick springa tre sträckor ,var lite tveksam vid start från mig sista sträckan , annars är det kanonbra tempo, och han är tyst                                                                                                    Efter det en platsliggning med skott(helen sköt sig själv i fingret), vi var precis klara när det började regna , det var två mycket nöjda förare som åkte från skogen.

Här hemma är arbetet i full gång med att lägga nytt golv i sovrummet,vattensängen är väck och två nya sängar står på plats ,Toppen skönt!

Det blir en lugn vecka när det gäller hundträning, nu börjar julstöket på jobbet, den här årstiden är det sisådär att jobba i affär.......

Ha det gott

2009-11-17

Min kompis Mia har blivit FARMOR !!!! Grattis till en liten tös.                                                                      Bilen är fixad ,nu har jag bromsar igen ,skönt.                                                                                                   Urban gnetar på i Alexandra och Andreas nyinköpta lägenhet det blir inflyttning till helgen ,förhoppningsvis.

I dag har vi gått en riktig långpromenad 1½ timme i duggregn....nu är jag less på allt grus och skit,                  jag har ingen riktig motivation och träna hund när allt blir blött,nu vill jag ha vinter!!!!

Tänker dock ta mig i kragen och träna lydnad Torsdag före jobbet 08.00 på klubben,det börja krypa i hundarna när det inte händer något....

Cecilias tik Loika har fått en valpkull 5 goa Lappska 1 hane ,4 tikar hanen ska till lappland och jobba som renhund ,spännande och se var tjejerna hamnar.

Gå in på Kennel Tjakke´s och titta på gobitarna http://hem.passagen.se/tjakkes.

Nu tror jag att jag ska göra som katterna

Visst ser det mysigt ut...

2009-11-13

Fredag den 13 !?

I dag har vi tränat Rapport i sandviken, det vara bara Whiskey som fick följa med, det är en otrolig skillnad på honom när inte Kimson är med, jag måste träna mer med honom ensam , ingen stress och han är betydligt lugnare på station.Han springer som en lite dåre,full fart !!!!

I går var jag upp till skogen, fick sällskap av Åse och grabbarna.Vi lag spår och tränade uppletande,              det gick kanonbra för alla utom en tokig golden som rusade ut i rutan tar bakspår tokvänder så matte inte klarade av att hålla linan, sen blev det lite lugnare och vi hade alla pinnar med oss........

Våra katter har nu bestämt sig för att bli innekatter, går på lådan och kan ev.gå ut tio minuter för att kolla av tomten sen snabbt in igen.....blir nog inne till våren....

Nu väntar en jobbarhelg så får vi ta nya tag  med träning nästa vecka.

Ha det gott

2009-11-04

I går var jag till klubben och tränade lydnad.

Nu börjar det lossna för mig och Whiskey med krypet!! han har varit så stressad och skällt när                         det har blivit för lång paus (bara ligga still är svårt!!!)                                                                                           när jag får honom säker på vad det är som skall göras så försvinner "ljuden" så även denna gång,                 men det har tagit tid!!!!!!! svårt att behålla sitt lugn....

Rutan börjar också fungera riktigt bra, det är roligt när nya moment börjar falla på plats.

I helgen blir det rapport träning ev.i Ockelbo om tiden räcker till ...annar blir det på hemmaplan.

Kimson och jag nöter på vårt framåtsändande och framåtdrift i fria följet även detta känns som det börjar närma sig en skaplig lösning, tur att vi har vintern på oss.

En kryapådig hälsning till Azlan som skurit sig på en falska i skogen , sytt tassen.....

 

Kimsom har alltid  något i munnen, dag som natt........... Whiskey förstår inte tjusningen.......

Ha det gott

2009-10-29

Kimson ögonlyst i dag ,allt OK det känns skönt.                                                                                                  Han har eventuellt en parning på gång i Stockholm spännande....

Förmiddagen tillbringade vi tillsammans med Linn,Åsa,Svea och Tessie.

Svea och grabbarna fick göra uppletande.

Tessie fick gå tre korta spår, ett med spårupptag .Hon tog bakspår med redde ut allt till slut                          och plockade sina två pinnar.Hon  har blivit så hög på benen sen vi träffades sist , så nu har grabbarna fullt ös för att hon inte ska hinna ikapp....

  Full fart fram i spåret                                                         Mys och bus vid pinnen

 Förväntan  blir det något mer.........                                     Tok spring över åkrarna Whiskey i täten

  Svea hämtar in föremål                                                 Kimsons kommer in med "byxben".

2009-10-24

2009-10-11

Tävlingshelg på klubben.Rapporttävling i går  10 startande ! Kul en riktig kall och mysig dag.

Grattis till Åse,Tomas och Mike som blev godkända i H.kl Rapport.

I dag har det varit Lydnadsklass, ett gäng från "våran" tävlingskurs deltog tyvär inget förstapris med          alla skötte sig riktigt bra...träning ger färdighet.

Ett Jättegrattis till Lollo & Vinge som klarde ett förstapris i lydnadsklass 3, och Maja  & Kalle,             Johanna & Salsa som fixade förstapris i lydnadsklass 1.

Nu är det slut på tävlingar för i år , sköt med en lugn vinter när mina hundar ska få  lite mer träningstid.

På Tisdag fm innan jobbet blir det spårträning ....

Ha det

2009-10-07

Nu rullar det på med en ryslig fart, Tränat spår ett par gånger förra vecka ,var  även ut på en rapportträning i måndags som gick toppenbra.                                                                                                                          Måndag kväll var sista kvällen som vi hade kurs inför lydnadstävlingen på söndag. Vitränade lite lydnad före kursen.                                                                                                                                                                 Göran Lundmark hjälpte oss med tävlingsträning och dömmde roligt  att se att det kom fram lite tävlingsnerver......

I går var jag till Skärplinge ,Linn och jag lag dom första spåren med Tessie,hon skötte sig toppenbra ,vad med på galoppen direkt,det blev tre motivationsspår på ca 75m och hon tog dom klockrent ,hittade leksaken fick busa och godis.

Nu på morgonen har Lotta och jag varit till skogen,Azlan gick ett L.kl spår och mina tränade uppletande.

Whiskey börjar bli riktigt duktig,kom in med fyra föremål i en ryslig fart.KUL

Nu är set dags att kvista till jobbet..

Ha det

2009-09-27

Ännu en vecka  har gått...

Tränat lite lydnad men annars har det varit  lungt på hundfronten , jobbat som en galning

Bilen är tillbaka fixat och klart SKÖNT!

I morgon åker jag till klubben före jobbet, ska försöka få lite lydnadsträning varje dag denna vecka ,

Whiskey och jag ska eventuellt tävla lydnad den 11/10...."min" grundkurs ska tävla så det vore kul att tävla tillsammans vi får se....

ha det

2009-09-20

Rapport träning..

I fredags tränade vi Rapport , första två skicken gick som en dans , Kimson gick först  första och sträcka två gick Whiskey först, sen från mig gick Kimson iväg nästan ända fram till A där vände han!!!!                          Tog in honom och skickade iväge Whiskey sen kutande även "gulingen" jag tror att det hela strulade pga ett jag ökade stations tiden till 20-25 min det är något vi måste träna mycke på ,Lång väntan!!!!!!                    Alltid är det något man kommer på att vi har tränat för dåligt.

I morgon är det kurs och TK möte på klubben så då blir det en riktig genomskörare av lydnaden,              brukar vara där ca 2 timmar före kursstart........

 

2009-09-16

Nu har jag fått dommen !!! Bilen är totalt körd...motorrenovering kostnad mellan 15-180000:-                         Det känns skit!!...men det är bara att bita i det sura äpplet bilen måste jag ha!

Nöter på med kryp här hemma på gården ,tränar lite lydnad nere vid ABB på kvällarna där är det lyse!

På Fredag kommer Helen så ska vi GÅ upp till skogen och träna Rapport det ska bli skoj.

Ha det

2009-09-14

FÖRBANNADE BILAR!!!!!!!

Nu är jag billös igen...!! ska lämnas i på verkstad i morgon hoppas jag får den innan helgen,det är ett himmla pusslande för mig att ta mig till jobbet!!

Denna vecka har varit "körig" med allt annat än mina hundar, Svärmor firade 70 år i Lördags på Furviks brygga ...toppen mysigt, tävlingar på klubben Söndag

GRATTIS Lotta och Azlan ,Marie och Frippen som klarade uppflyttning till L.kl spår!

Whiskey och Linn har avslutat agilitykursen med en provapå tävling ,dom skötte sig Toppenbra!

Får jag bara tillbaka bilen så ska jag ta tag i träning med mina egna jyckar, blev 26 reser!!! i Borlänge så det blir inte mer tävlande för Kimson och mig i år, det kanske är bästa eftersom vi har några moment som behöver nötas....

Ha det gott

2009-09-08

Här kommer några bilder på  "Tessie" ......

 

Bredbäckens Gosa  ....en riktig liten snärta!

2009-09-05

Veckorna bara rusar fram.....

I går flyttade lilla Tessie hem till Skärplinge ,Linn har äntligen fått sin lilla Finska lapphundsvalp,bilder kommer ....jag ska pussa på henne på Tisdag.

I onsdags var Linn och Whiskey på agility kurs igen dom skötte sig galant , nu sätter dom ihop små hinderkombinationer,och det börjar bli fart!!!

Här hemma rullar allt på .Svärmor och svärfars hus är sålt och lägenheten snart färdigfixad allt är kört på plats,det känns bra.

Hundträning blir det också vi nöter varje dag, tränade igår i Gävle med Lena och Birgitta det blev bara tok för oss, så nu gäller det att visa framfötterna nästa vecka!!!

Vi håller Tummarna för Lena och Kryddan som tävlar Ekits spår i Avesta i morgon! (inte för att jag tror det behövs)

Lotta ,Maria , Tomas och jag träffades på klubben och tränade lydnad ,nu börjar det närma sig tävling för tjejerna.....        Maria och Åse ska tävle H.kl spår och Lotta Appellspår hemma på klubben den 13/9 roligt när hemmahundar startar.

Vi har även nött på lite i skogen ,den biten går toppenbra!! Whiskey kutar som en kanonkula på rapporten ,                    vi funderar om vi ska våga starta L.kl i Tierp 7 novenmber ....!?

Kimson och jag har kommit med i Sala den 20/9 ....men med mitt framåtsändande vetetusan....

Ha det gott

2009-08-23

I dag har Whiskey och Linn börjat agilitykurs i Skutskär...Här kommer några bilder

 Nöjda efter 2½ timmars kurs med 3 deltagare........

2009-08-15

Uppflyttad !!!!

I dag har Whiskey och jag tävlat appellspår i Gävle.

Jag är så nöjd med min lilla kille, efter allt strul så har han samlat ihop sig!                                                                  Spåret gick Topppenbra, Budföringen nollade vi ....                                                                                             Lydnaden skötte han bra..skallade på Hoppet men för övrigt tyst!!!!!                                                                           Han hade lite väl kul med apporten                                                                                                               Platsliggningen som jag oroat mig för vart en rysare, röröigt pipigt och skällande men inte från min hund !!!!!                 Han gjorde dock en "rullning" som drog ner betyget till 9  men klart godkänt

 Bilden tagen av Lena Pettersson

Nu blir det en dusch och sen ska vi fira med något smaskigt både hundarna och jag

 

GRATTIS! GRATTIS !!                                                                                                                                                Birgitta och Ecmo som klarade uppflyttningen till H,kl spår  i Gävle , Lotta och Azlan som tog 1;a pris i Lydnadsklass      1  på klubben i dag !

Ha det gott

 

2009-08-07

Denna vecka har vi tränat platsliggning 2 gånger om dagen,tack till alla som ställt upp och nött Whiskey och mig,             det går riktigt bra...

Det har även blivit spår och uppletande träning, den biten känns inte lika orolig som lydnadsdelen, ibland går det kanon och rätt som det är funkar inget, appelltävlingen framöver ska bli spännande.

Kimson och jag tränar kryp,  framförgående och starter vore sjutton om vi inte ska få det snyggt till mitten av september, hoppas vi kommer med på något av elitspåren vi anmält till.

I dag ska Linn titta på valpen 4 veckor gammal, jag sitter här hemma med TRASIG BIL igen !!! kan inte följa med, men förhoppningsvis får jag åka med när dom blir sex veckor, det ser jag fram emot......

Nu väntar en helg på Coop Bygg ..

Ha det

2009-08-02

I går var vi bjudna på brölopp i Hammarby kapell, Henrik och Kit blev herr och fru Andersson.                               Otroligt stämningsfullt och fint i det lilla kapellet ,sen blev det god mat och dryck på Lyran.

I dag har jag varit på Öppethus på klubben tränat igenom båda hundarna Whiskey låg två platsliggningar ,                     med bara en halvrullning på den sista, bannemej det börjar fixa sig.....

Ha det gott

2009-07-31

Måste bara få presentera Hagelins "lilla" Linus

2009-07-28

En sån dag...

Klev upp i ottan, väckte Linn som nattat här..Klockan 08.00 bar det iväg upp till skogen för spårträning               tillsammans med Helen.Då händ det ! Helen gick ett spår åt Kimson och gick vilse!!!!!                                                   Jag släppte på ,vi snurrade lite men tillslut hittade vi henne ,en bra bit in,då var vi tre som var vilse!!!!                            Efter en och en halv timmes knatande var vi tillbaka vid  bilen, nu var klockan 11.15 !!!!!KAFFE!!

Gick sen ett spår till Whisley åkte sen hem nöjda och glada om än blöta och trötta.                                                      Linn tog ett lut i soffan Åsa och Joel kom och vi käkade ute i solen.

Sen kom Åsa med Tiken Alddagas Beare Bilke kallad Aila Toppenkul att dom kom upp från Stockholm för att kolla in vår Whiskey och visa Aila. En mysig och trevlig eftermiddag med hundprat .Hoppas att Whiskey passa det dom vill ha.

Jag måste kommit åt inställningarna på kameran , mörka biler .........

2009-07-25

Måste bara visa fina bilder som Åse tagit på mina "grabbar"

Tusen Tack för alla fina bilder...här kommer några..

 

 

På Tisdag får vi spännande besök av Åsah och hennes Lappska  tik Aila (från kennel Alldags i Norge),                         om allt klaffar så ska Whiskey para henne senare..      det ska bli kul !!!

Ha det gott i regnet

2009-07-24

Vilken vecka!!

Hundträning varje dag...

Vi var ett helt gäng som vek en kväll åt spårning 7 hundar  och alla åkte nöjda från skogen trots                            björnskit som var rykande färsk.

Tack Tomas för att du gick ett spår till Kimson.!

Här kommer några bilder

 

Sen har det även varit lydnadsträning både på klubben och i Gävle. TACK!! Birgitta och Lena för att ni                      orkar lägga ner tid på mig och tillrättavisa mig ,så att hundarna har en rimlig chans..... ni är ovärderliga!

 

Birgitta och Ecmo                                                                  Lena och Kryddan

 

I dag har jag haft en riktig plus dag med Mia i Skogarna runt Tierp , vi har plockat  svamp och fikat gott...

Nu väntar en helg på Coop...

2009-07-19

Semestern SLUT!

Det känns ändå bra, vi har hunnit med en massa, och dessutom varit lite sociala också.

I Torsdags kom Åsa och Linn , jag fick en toppenskön filt att svepa om mig i soffa  ,Mysigt!!!                                  Fredag kväll var vi i Forsbacka hos Sussi och Micke fick som vanligt toppengod mat , 3 rätters !!!                           Lördag var vi ut till Harkskär och åt en super lunch tillsammans med Alexandra, Andreas ,Pappa , Barbro ocg Åke        det var en toppendag som avslutades med en Grillning tillsammans med Pepparn och Anette.

Nu är det hundräning för fullt på schemat, vi nöter varje dag morgon och kväll hoppas vi kommer med                             på lite tävlingar i höst

Monkan

2009-07-16

Taket Klart !!

I Tisdags var jag en heldag i Dalarna, började i Aveta, fFalun och avslutade kvällen i Rättvik.                                   Dalhalla och Rhapsody in Rock TOPPEN !!                                                                                                                Sen fick min mage ett frispel men nu börjar det kännas OK ska nog äta riktigt i kväll...

Whiskey och jag nöter apportering ,börjar bli riktigt bra..ska försöka ta mig ut på en lydnadsträning senare i kväll,          det blir ABB parkeringen.

I morgon ska jag ut i skogen och plocka lite blåbär, det finns massor.......

Det vart en sen kväll innan matte kom hem från Dalhalla...

 

Ha det gott

2009-07-11

I fredags belv det ett snabbt lydnadspass med Lotta och Azlan på klubben, vi tränade framförgående                             och budföring, grabbarna skötte sig bra.Om en månad är det dags för azlan att tävla lydnadsklass 1,                              jag tror att Whiskey och jag också hänger med..

I går fick vi besök i Storviks skogen av Lena och Birgitta, det blev 4 timmar spår och uppletande träning för                  alla fyra hundarna.                                                                                                                                                      Det gick kanonbra  , vi var nöjda och belåtna när vi åkte hem.

Jag måste skärpa mig och ta med kameran nästa gång det blir träning !!!

Nu ska jag ut och  måla uthusvägg....

Ha det

Ps . Nu är det klart att det kommer en liten Finsk Lapphundstik till Linn på Lötensgård, det ska bli så spännande,              där har vi ett blivande tävlingsekipage i både agility, lydnad och bruks var så säker ......

2009-07-10

I onsdags var det lydnadsträning i Gävle med Lena ,alltid lärorikt och roligt,                                                           Whiskey fick börja skötte sig riktigt bra, fick tips om apporteringen som funkar toppenbra vi nöter metallapportering två gånger dagligen nu är tramsandet borta!!                                                                                                                       Jag har anmält oss till appellen den 15 aug i Gävle och hoppas på en "bra dag".

Kimson fick sig också en liten genomkörare med skall,kryp,apportering och en rak inkallning(förra gången kom han inte när jag kallade in )

Kryddan är som vanligt en fröjd att se,bara se och lära.                                                                                                Sen var jag skytt på platsliggningen som gick  lugnt och stilla, det känns alltid skönt.

I går försökte vi träna med blåst och regn jagade upp oss i skogen ,uppletande var allt som vart gjort.

Nu vill jag inte ha mer vatten....

Monkan

2009-07-07

I dag har vi tränat platsliggning på klubben, Whiskey skötte sig exemplariskt !!! jag tror det börja lösa sig.

Annars nöter vi på som vanligt med Kimsons kryp och framåtsändande.I går kväll fick "totte" för sig                               att han skulle smaka på Whiskeys torkand tjurmuskel ,                                                                                             denna igelkott är mer än social ,han är med varje kväll ska ha mat och dricka,                                                            knatar rätt över fötterna om man inte flyttar sig.                                                                                                              På dagarna bor han i carporten under en hög med torkade löv.

I morgon blir det träningskväll på Gävla BK                                                                                                                   Ha det

2009-07-06

Semester !!!!

Nu är utställningen på klubben avklarad , allt flöt på toppenbra, förutom en störtskur under finalen ...!!!                          Det har "äntligen" blivit lite svalare, passar mig perfekt nu har jag både tid och förutsättningar för hundträning .

Här hemma jobbar "grabbarna" för fullt med att lägga nytt tak på uthuset, det går med en ryslig fart,Tack Pekka för all hjälp!!

Sen är det målning och staketbygge kvar att göra i år.känns riktigt överskådligt ...

Ett stort GTRATTIS till Maria och Boss som blev uppflyttade till H.kl spår i lördags, Bra Jobbat !!!!

Nu ska vi gå en långis, och i kväll blir det en ritt på islandshäst i valbo Kul,Kul

Ha det

2009-07-01

Vilken VÄRME !!!!

Jag klarar inte riktigt av denna hetta...hundarna kör på som vanligt ,lite lojare på kvällningen ,men dom badar flera gånger om dagen...tur att vi har nära till vatten.

Nöter på lite med lydnaden, nu har det mest blivit kvällar på ABBs parkering,vi kämpar på med kryp och framåtsändande det går sakta men ska bli bra i slutändan (enligt Lena ) jag litar på henne.

Whiskey försöker jag lägga platsliggning två gånger om dagen och banne mig att det går riktigt bra...förutom platsen så är han ganska duktig och har en otrolig uthållighet och kan konsentrera  sig bara vi förstår varanda.....

Vi har även hunnit lägga några spår denna vecka som gått bra,Kimson kan slarva på upptaget men det gäller att få ner tempot så brukar det gå bra.

Utställnig på klubben på Lördag ,sen är det semester !!!!

2009-06-21

Nu börjar det bli sommar !!!?

En härlig frukost ute i solen, det va inte i går.....

I dag var det meningen att Whiskey och jag skulle tävle i Valbo men.....det är bara att börja om med platsliggningen!     Han skäller!!                                                                                                                                                         Träffade Lena och Birgitta i Valbo i Veckan då var han inte tyst en sekund, tränade sen hemma och i skogen då ligger han tyst? sen åkte jag til klubben ,då gapade han i ca 2 min innan han gav upp.                                                                     Nu har jag börjat om med fokusering på "grej" framför så igår skötte han sig riktigt bra ,men  nu gäller det att nöta ....

Kimson börjar bli riktigt duktig på framåtsändandet ,han väntar in mig och lyssnar ,kommer som ett skott på inkallning,det är en bit kvar men det går hela tiden framåt...

I kväll lutar det åt lite spårträning..

Ha det gott

 

2009-06-06

2009-05-08

Nu är Whiskey hemma igen ! skönt.

Jag vet inte vad han har berättat för Kimson men har är smått galen sen "lillebror" kom hem.Tränade lydnad i vecka på klubben och Kimson var tokpigg och stressad, beter sig som om han håller på att spricka av energi!

Stegen som han är så försiktig över nästan rädd, nu flög han upp och över sprang på varannan pinne överlycklig?!!          Vi ska tävla på söndag så det är bara att hoppas att han lugnar sig efter spåret.

I morgon är det Lydnadstävlingar på klubben så denna helg blir det bara hund

Ha det gott

2009-04-28

Vilken vecka vi har haft!!! i Tenndalsbackarn.                                                                                                      Strålande sol och riktigt varmt, bra skidåkning fram till 14.00 då börjar det gå tungt,snön vart för blöt.

Whiskey är kvar i Sunne ,det är väldigt tomt och "lugnt" att bara ha Kimson hemma.

I går startade vi tävlingskurs på klubben,det var ett brokigt gäng som vi sak "drilla" fram till lydnadstävlingen i august,det blir skoj.

Mia och jag tränade lydnad på förmiddagen ,sen gjorde vi ett uppletande efter det fick hundarna bada,Vilken lycka!

I morgon är det träningstävling på Klubben Eva Elfström och jag ska hålla i den kvällen, sen har vi vårt gjort det känns bra.

Ha det gott

2009-04-17

Whiskey är nu på plats i Sunne Tusen Tack till Andreas och Alexandra som skjutsade honom.                                     Han kände igen sig sprang in och kollade katter och tikar,det känns Toppenbra.

Efter en god fika hos Ulla och Bengt åkte jag till Gävle BK och träffade Lena, fick som vanligt en massa bra träningstips, nu känns det sisådär att inte han någon hund med sig till Fjälls för nu villl jag träna hund!                                                   Jag sköt på platliggningen åt Kryddan ,hon skötte sig exemplariskt ingen reaktion på skotten, duktig tjej.

Fick även träffa Mauds goa doberman valp,en söt och glad tjej.

Nu ska vi packa in de sista i bilarna så att det bara blir mat kvar att plocka ut i morgon .

Ha det gott

2009-04-16

Vilken härlig vecka!! solig och varm påsk helg, katterna fick gå ut på Påskdagen för första gången som "fria" katter.

I dag har vi varit till Skärplinge , Whiskey och Linn har tränat agility, på kvällningen åkte Lotta och jag upp på skogen och lag spår alla tre jyckarna skötte sig toppenbra.

I morgon åker Whiskey till Sunne för parning ( Tjakkes Kennel ) det ska bli spännande och se om han är mer på hugget nu när han har blivit äldre.

Kimson och jag ska träffa Lena på eftermiddagen och träna lite lydnad på Gävle brukshunklubb det ska också bli skoj.

På söndag bär det iväg till Funäsdalen för en veckas skidåkning, och semester .

Pappa och Barbro tar hand om katter och Kimson, det känns bar att ha någon i gården när man är borta.

Ha det gott

2009-04-06   

I Lördags var det födelsedag,Kimson blev 5 år !!! otroligt vad tiden rusar..

I dag har vi haft en härlig eftermiddag i skogen,lagt spår åt båda,vilken fart !!!!! det blir bättre när vi lagt några flera.

Det som känndes bra är att vi hade alla pinnar med oss.Efter skogen åkte jag ner på ABB och tränade lite lydnad.      Känns skönt att man kan träna efter jobbet och att det börjar bli riktigt torrt och fint.

I morgon ska Whiskey få prova Linns nya agility bana som hon fick på födelsedagen!

Ha det gott

2009-04-01

Vilken toppendag, sol och varmt.

I går var jag till en arbetskompis och tittade på blandisvalpar! 8 härliga individer.

Katterna fick göra sin första promenad ute i sele!                                                                                                  Baccardi som är den som är medt framåt inne,skrek och hoppade på dörren och ville in,men Pricken spatserade runt    hela gården och är nu stortokig och ska ut igen!!

Vi åker till fjällen v 17 ,då kommer pappa hit och tittar till katterna och då är det enklare om dom är inne,                       sen ska dom få bli riktiga utekatter.

Nu är jag ledig i två dagar= hundträning hoppas att värmen stannar.

Ha det

 

2009-03-26

Nu är dom här !!!!!! Kimson har haft sin första fästing för året. Fy!

Det tyder dock på att vi går mot varmare tider.I måndags täffade jag Lena på Gävle Brukshundklubb,                           det snöade och blåste så det blev en promenad i stället för platsliggning, Lena tittade på Kimsons kryp                          och jag fick som vanligt några bra tips.

Jag har nött på med platsliggning på promenaderna Whisley har kommit en bra bit på väg,nu åker oftast huvudet ner i backen och han ligger tyst.

På Lördag är det dags för våra kursare att skriva tävlingssekreterar provet. Det bli skönt att få fler som kan dela             på jobbet.

Ha det gott

2009-03-22

En fartfylld vecka med massor av tider att passa!!

Rapportträning som gick över förväntan..lydnadsträningen har äntligen fått lite mer tid.                                            Katterna har fått sin andra vaccination,två möten på klubben.                                                                                            I dag har Mia och jag tränat lydnad och gått en ordentlig skogspromenad,lite svårt att hitta plats                                    där det inte är leråker eller is....men det tinar och försvinner i snabb takt tack och lov.

Whiskey sköter sig bättr på platsliggningarna men det är en bra bit kvar.Kimsons kryp har stillat sig betydligt                   så det finns hopp även där.

Whiskey fick även en stunds träning tillsammans med Linn innan vi åkte från Skärplinge.

Nu blir det jobb hela helgen men ser fram emot lite träning i början på nästa vecka.

Sussie och jag har även bokat och gjort klart med en vecka i Jokkmokk, det ska bli toppenkul, att komma upp              och få se två marknader och träffa lite roligt folk även om det känns väldigt långt fram v.5 nästa år!!!!

Ha det gott

2009-03-11

SNÖ !! nu räcker det.( Det är bara Kimson som äe lycklig på mornarna i nysnön)

I går var Mia och jag till Valbo BK och "tränade" snöstoma ,knöligt och kallt .men vi fick i alla fall                                   gå en promenad dricke en kopp kaffe och surra lite..

Jag har haft så svårt att komma igen med träningen ,men nu måste jag oavsett väder om jag ska hinna få ordning på Whiskey till 17 maj och Kimsons kryp, och framåtsändande har en hel del att förbättra.

Har fått mail från Lena Petterson om att vi ska täffas,och direkt började det rycka i träningsnerven,                                   det ska bli så roligt om vi kan träffs och lägga platsliggning och prata lite hund....

Nu är det dags att bege sig till jobbet....

2009-03-05

Veckorna bara rusar fram...

i går slutade jag tidigt (16.00) så då blev det lite tid för en platsliggning och lite apporteringsträning.

Whiskey har samlat sig betydligt,men det gäller att inte starta dagen med lydnad för då går det med en ryslig fart.            En riktig promenad eller ett uppletande innan träning så går allt i en annan takt, så att matte hinner med.                      Siktar på appell i Tierp 17 maj om allt går vår väg. I kväll har vi TK möte på klubben så då blir det ett kort träningspass.

Det känns skönt att vi går mot vår,jag ser fram emot ljusare kvällar, då kommer förhoppningsvis min träningslust att öka.

Pratade med Cecilia (Tjakkes kennel) i går hon kommer hit till Lapphundsdagarna i Furuvik , det ska bli skoj.

Jag har titta igenom tävlingskalendern....jag jobbar varannan helg dvs nästa alla helger som disktriktet har elitspår.Det känns pyton att alltid behöva strula med helger.....ett annat jobb vore inte fel ?!Kimson och jag får åka lte längre om vi nu har tur att komma med .....

Ha det gott

2009-02-18

Nu var det ett tag sen jag satt vid datorn....

Här lunkar allt på som vanligt ,lite uppletande och rapportträning har det blivit men annars är det väldigt dåligt med hundträning.Vi har dock skidat och varit ute på riktigt långa turer till fots.

Jag hoppas att det skall infinna sig mer träningslust när det blir lite varmare.

Hela förra veckan och till dags datum har vi var varit förkylda och febriga i omgångar men nu är alla tillbaka på jobb respektive skola. Skönt!

I morgon är det stora nötknäppardagen ,båda katterna ska kastreras,vaccineras och ID märkas, sen kan dom                 få börja gå ut till våren

Vi hörs

2009-01-25

Jag har varit i Skärplinge Fredag-Söndag på Kurs!! och fått en lite inblick i var Inner Power står för.

Lärare Master Tho från Vietnamn, vilken helg!!!! Inner power innebär att alla organ bli rätt syerestta, dvs                         vi har fått lära oss andas,tänka i nya banor både i kost och vårt sätt att ta vara på livet,livskvalitiet?!

Är ni nyfikna? gå in på www.artofliving.nu och läs.

Ha det gott

2009-01-21

Uppletande har varit dagens pyssel, Lotta ,Maria och jag tillbringade hela förmiddagen med att träna uppletande                i Storviksskogen.Whiskey och Azlan är nybörjare så där blev dom första skicken med synretning, Boss,Bamse och Kimson fick plocka det som blev kvar.                                                                                                                          Vi körde två pass på olika sidor av grusvägen,med en liten fikapaus .                                                                             Det känns bra att träna bara ett moment och gå igenom det ordentligt,jag har en tendens att slarva väldig med uppletande,vi har haft flyt på tävling och alltid fått full pott.                                                                                              vi  åkte alla hem mycket nöjda

Ha det

.                                                                                            Ha det gott2009I dag började jag jobba 14.00, toppenskönt .....

2009-01-13

Lydnadsträning på klubben, toppenskönt i luften ,planerna var dock lite väl blöta.                                                         Det känns tråkigt att snön är borta, jag vill åka skidor!                                                                                                      I morgon börjar jag sent, då blir det spår på förmiddagen nu när det är barmark.

Ha det gott

2009-01-09

Vilken Toppendag!!!

Strålande sol,  Rapportträning som gick toppenbra, FIKA , sen plockade jag fram dummies kastaren, Helen sköt          och Kimson hämtade för glatta livet, han älskar all form av avsök och markeringsjobb.Sen fick Whiskey hämat              där återstår en hel del träning på avlämningarna, kutar ut i full fart leker med dummien nästan framme släpper                 han och tycker att han gjort sig förtjänt av en godis!                                                                                                        Vi avslutade med en promenad i det toppenfina vädret.

 

2009-01-05

I går fick vi besök av katternas "uppfödare"  Anna-Lena med familj Jättekul!!!                                                       Åsa,Linn och Joel kom också förbi så vi fick surra en stund och Whiskey fick härja av sig med Linn.                             Jag tror att pricken kände igen doften av sin "lillhusse" han kröp upp hos honom och låg där hela eftermiddagen,            och bara mös.

 

2009-01-04

Nytt År och äntligen är helgerna över !!!

Jobbar man i handeln är December ingen trevlig månad,men nu är allt , till och med inventeringen gjord,                           så nu är det dags att ta ut lite ledigt och börja träna hund igen!!!

I går var jag till Tierp och tittade på deras Lydnadstävling, bortsätt från snöoväder så blir man lite                                sugen.

Ha ett fortsatt gott nytt År

2008-12-24

GOD JUL!!Vilken vecka,jobb från morgon till kväll,idag stände vi tre sen bar det iväg till mamma i Forsbacka,där            käkade vi Julmat och mös i "goan ro",julklappar blev det också.                                                                                    Nu väntar några dagars ledighet!(2)

Annandagen är vikt till hundräning,och skogspromenad med Mia och Bosco,när man jobbar i handeln                       känns det bra att det snart blir varnliga veckor igen.

Monica

2008-12-12

Vinter!!

Äntligen en riktig vinterdag,förmiddagen tillbringade vi i skogen med uppletande och sökmarkerings träning.        Åse,Johanna och Annika komförbi och vi tog en tur upp till skogen.Annikas Lappska vallhundspojkat (från Lapakis kennel) fick gör några sökmarkeringar,det gick utan problem, resterande hundar tränade uppletande.Alla skötte sig riktigt bra,Whiskey hade lite bus för sig vid första skicket,men lugnade sig.

Efter skogen bar det iväg till Sandviken för att fira Urbans föräldrars 44 åriga bröllopsdag, mys hos inger på Rehab i Sandviken(Knä operation) med kaffe och toppengod Blåbärstårta.

Hemma igen ,dags att ta fram snöslungan för första gången ,jag hoppas att vi får använda den fler gånger denna vinter.

Paratde med Cecilia det blit inga!!! valpar                                                                                                                      Vi får kanske en ny chans till våren....Vi har iallafall bestämt att Cecilia kommer och bor med oss inför      lapphundsdagarnai maj det ska bli skoj!!Det är så mysigt när man träffar nya trevliga människor.

Ha det gott

2008-12-07

Stora Stockholm!

I går packade jag bilen och rullade mot stockholm 05.00!!!!                                                                                 Hämtade upp min snälla reskompisar Helen,Sussie,Åsa och Linn för en heldag på Älvsjömässan.

Whiskey blev bedömd av Dommare Erna Britt Nordin                                                                                              Kritik;                                                                                                                                                                       Höjd 54 cm.Rejäl hane med mycket bra proportioner,mycket bra skalle.Välställda öron,fina ögon.                               Bra nos och bett.Bra kroppslängd och utfyllnad.Bra ben och tassar.Bra päls och svans.En riktigt bra hund som        behöver strama upp sig som helhet.Bra steglängd men behöver bli paralellare både bak och framifrån.Ukl. 2

Jag är medven om att han är slapp i fronten,med traäning och ålder ska vi fixa det,så jag är toppennöjd med             kritiken även om 2 :an känndes lite väl.

Efter detta blev det fika,sen handling.Whiskey fick ett täcka att ha vid vänta på rapporten.Hundgodis , leksak och skor vart också "fyndade".Vi fick nästan inte plats i bilen vid hemresan.

Dagen avslutades med mat på Max i Uppsala, hemma vid 17.00 Helt SLUT!!!!!

2008-11-24

Äntligen vinter !! ingen lerig golden efter promeneden!

Här har allt gått på halvfart ett tag ,svärmor på sjukhus för att ta bort en knäprotes och därefter blir det steloperation,svärfar har fått plats på boende för altzaimers patienter,så det har varit lite flyttbestyr                                 och annat pyssel så hundträningen har bara blivit lite inomhusträning och så långpromenader.

Whiskey fick sig dock en gemonkörare på agilityplan i onsdags , då var Linn med upp till klubben på                 förmiddagen, sen pryade hon hos mig på jobbet på efetrmiddagen.

I går pratade jag med Cecilia på Tjakkes kennel, Nu börjar Liris bli lite rund, så det ploppar nog                                     ut några valpar om ca 2 veckor, Spännande att se vad Whiskey har att ge.

Ha det

2008-11-05

Strul! Björn som tittat på min bil, konstaterade att han inte se vad läckan är , kommer                                                   inte åt  det är för trångt.Ringt Bilmetro dom kan ta den på Måndag, två dagar till utan bil, minst.                                     Nu känner man vad beroende man är av bilen, jag tar mig inte till jobbet,inga turer till skog och klubb.                           Vad man är bortskämd ,van att bara åka när andan faller på.

Åsa kom med nötkötts leverans,då blir det merbensfest, Kimson gav sitt  till Bacardi, Pricken tog ett "taktiklut" framför kakelugnen.

2008-11-04

Trasig bil och en redig förlylning gör att allt är väldigt stilla på träningsfronten.Promenad och                                            vila är allt som händer.Bilen är på rep och det är förhoppningsvis inget "allvartligt".

Hoppas att jag mår bättre till helgen så vi kan ut i skogen innan den riktiga vintern kommer.

Ha det

Monkan

2008-10-26

MH

Whiskey har genomfört sitt MH i dag, han skötte sig riktigt bra, lite mer bestämd än vad jag trodde.

Sen fick vi 5 på skotten,vilket jag också hade på känn, får han inte se,eller gå till skytten                                                  då vill han inte leka mer.Han vill ha samma koll när vi skjuter på rapporten eller vid apportering.

Kontakt  ( hälsning)    3      Accepterar kontakt utan att besvara.Drar sig inte undan

Kontakt (samarbete)  4    Följer med villigt .Engagerar sig i testledaren.

Kontakt (hantering)    4      Accepterar.Svarar med kontaktbetende.

Lek 1 (Leklust)          4     Startar snabbt, leker aktivt

Lek 1 (Gripande)      4      Griper direkt med hela munnen.

Lek1 (Gripande och dragkamp)  3 Griper, drar emot,men släpper och tar om.Alt tuggar.

Förföljande               4        Startar med hög fart,målinriktad-bromsar in vid bytet.

Gripande                  3         Griper tveksamt eller med tidsfördröjning.

Aktivitet                   3          Är uppmärksam och i huvudsak lugn.Enstaka aktivitetshöjningar.

Avst.Lek (intresse)   3          Intresserad följer figurant utan avbrott

Avs.Lek (Hot/Agg)  1          Visar inga hotbeteende.

Avs.Lek (Nyfikenhet) 4        Går fram till figurant med tidsfördröjning.

Avs.Lek (Leklust)    4          Griper drar emot men  kan släppa och ta om

Avs.Lek( Samarbete) 3         Är aktiv med figuranten när denne är aktiv.

Överraskning(rädsla) 3         Gör undanmanöver utan att vända bort blicken

Överraskning(Hot/agg) 1      Visar inga hotbeteenden.

Överraskning(Nyfikenhet) 2    Går fram när föraren sitter på huk och talar till overallen samt lockar på hunden.

Överraskning(kvarstående rädsla) 1     Inga tempoförändringar eller undanmanöver.

Överraskning(Kvarstående intresse)1   Visar inget intresse

Ljudkänsl.(rädsla)     3             Gör undanmanöver utan att vända bort blicken

Ljudkänsl.(Nyfikenhet)2           Går fram när föraren sitter på hukoch pratar med skramlet

Lkudkänsl.(kvarstående rädsla) 1 Ingen tempoförändring eller undanmanöver

Ljudkänsl.(kvarstående intresse) 1 Visar inget intresse.

Spöken (hot/agg) 3                Visar flera hotbeteenden under längre tid.

Spöken (kontroll) 4                Kontrollerar och /eller handlar mot båda spökena.Kortare avbrott

Spöken (rädsla) 3                   Uppehåller sig huvudsakligen framför eller bredvid föraren.Växlar mellan flykstart och kontroll.                                 

Spöken(Nyfikenhet) 2            Går fram till fig. när föraren talar med fig. och lockar på hunden.

Spöken(kontakttagande med fig. i spökdräkt) 5       Intensivt kontaktbeteende mot fig. 

Lek 2(leklust) 4                Startar snabbt ,leker aktivt

Lek 2( Gripande)  3        Griper tveksamt eller med framtänderna.

Skott  5                           Berörd

Jag tycker att detta stämmer bra med min lilla vovve, jag är så nöjd.

Monkan

 

2008-10-17

Jisses vad tiden rullar på,nu var det länge sen det blev något skriver....

Whiskey är hemma efter 1 ½ vecka i Sunne hos Cecilia, han har haft toppen och skött sig                                           riktigt bra,lite väl ivrig vid höglöpet så det ska bli spännande och se om han har lyckats!?

Tack till Cecilia som tagit så väl hand om honom.Nu håller vi tummarna.

Förra helgen var det lydnadstävling på klubben, sista tävlingen för i år , skönt med lite vintervila.                                 26/10 är det dags för Whiskey att göra HM i sanviken ,det ska bli interessant och spännande.                                       Nu nöter vi platsliggning och övrig lydnad ,tar nya tag inför våren ...

Ha det...

2008-09-28

Vi fick i alla fall lägga platsliggning och göra en budföring!!

Sen vände Kimson på första sträckan, Helen sa att han inte var med för fem öre ,ute på en ren skogspromenad.        Kliade som attan när rapporthylsan åkte på och sen vände han nästan direkt.                                                            Mycke att träna på nu......

Whiskey sköter sig bra som inakordering,ville dock sela sovrum med Cecilia i stället för hundflickorna som låg på nedre våningen.Skönt att det går så bra ,nu är det bara att vänta och se.

Har målat väggarna i vardagsrummet i dag alltid något ..

Ha det

2008-09-27

kl.07.00 rullade bilen mot sunne i värmalnd, till Tjakkes kennel ,Cecilia Hörnsten.                                                   Whiskey skall stanna där för att para en av kennelns tikar.Det var pirrigt innan jag kom ner och fick träffa                  hundar och se vart han skall bo de närmaste dagarna.                                                                                               Cecilia har fött upp Whiskeys mamma, hon har mitt fulla förtroende.

När jag åkte därifrån på eftermiddagen känndes allt toppenbra,det ska bli så spännande ! hoppas                                   att han kan sköta sina kort.

I morgon är det rapportdebut, för Kimson och oss i Hofors.

 

2008-09-20

GRATTIS Lollo och Vinge till förstapapris i Lydnadsklass 1 trots nolla på läggandet!!!

En jättemysig dag!! Tävlat Elitspår i Ockelbo, debut för Kimson och mig.

Ingen höjdarprestation 3 !!! pinnar borta och bakspår! men full pott 10-10 på uppletande!                                    Lydnaden var också okoncentrerad,nollade krypet gick på tok för fort , sen nollade vi även hoppet                               han vickade hela hopphindret!!!

Vi får vara glada att vi blev godkända.

En stort Tack till Ockelbo BK för en trevlig tävling, possitivt och mysigt!!! en toppendag trots allt.

   

2008-09-14

Fredag, lördag tävlingar på klubben, Whiskey och jag tävlingsdebuterade i  appellklass.

Spåret 9,5-9,5 hittade en benbit fick manas på igen,budföring tjuvade från mottagaren ! min lilla rapporthund!!               fritt följ 9,5-10 toppenbra, vi avstod framförgående sen började div bus, DK på jäggande, lek med apporten,         inkallningen full pott men sen lag han sig innan återhoppet,och eftersom vi nött platsliggning som varit lite                        orolig så avstod vi plastsliggningen .Jag är toppennöjd med att han klarade störningen så bra !!                                        Vi har anmält till Järvsö och huddik i slutet av Okt ,början Nov då borde vi vara bättre rustade.

Det roligaste som hände i helgen var att Tomas och Lector blev uppflyttade till Lägre klass och vann !!GRATTIS

Kimson och jag är 2 res till Elitspåren i Ockelbo nästa helg nu är det bara att hålla tummarn

Monica

2008-09-08

I går var Whiskey med Helen,Linn och Åsa på utställning i högbo.

Dommare Bo Skalin.                                                                                                                                                   Bra rastyp,vackert huvud ,kunde varit lite mer stram i sina rörelser,skulle bli bättre med lite mer självförtroende.            Bra längd i kropp välvinklad. bra rörelser ,passande benstomme.trevligt temperament. bra päls och färg                          1.a pris HP unghundsklass.

Efter utställningen fick Whiskey träna agility men Linn ,det tycker han är toppenkul!                                                           I dag har vi snitslat och markerat Sökrutan till tävlingen på Fredag,två trötta hundar.

Ha det gott

2008-09-04

Vi tränar på i förhoppning att vi skall komma med på någon av tävlingarna vi anmält till...

Mia körde igenom lydnaden med Kimson och mig och det gick faktiskt ganska bra...! trots                                            ett flamsigt framåtsändande

Våra nya grabbar sköter dig toppenbra,fulla i bus och har satt sig i respekt hos hundarna.                                            Dom är otroligt gosiga och sociala, dom har tidiga morna men annars är allt ok.

2008-08-31

En vecka fylld av lydnadsträning! Kimson och jag nöter vårt kryp och framåtsändande,det går sakta                             men säkert åt rätt håll.Krypet är fortfarande för strässat,så att vänstersväng blir svårt.

Whiskey börjar fatta galoppen,klarar störning utan problem,men vi har fortfarande en bit kvar på platsliggningen.               I dag har vi tränat tilsammans med Lollo,Åse och Maria på Hofors Brukshundsklubb.Alltid roligt när man är fler.

Efter träningen hämtade jag två nya familjemedlemmar som förhoppningsvis skall hjälpa oss ta rätt på mössen.            Bilder kommer ...

I morgon fm,. blir det träning innan jobbet med Lotta och Azlan på klubben

Ha det

2008-08-23

En vecka fylld med lydnadsträning, vi har även spårat och kört två rapportpass,ingen rast ingen ro.                                 Det går framåt som attan med Whiskeys träning,nu är han helt plötligt fokuserad,lugn och tar in                           information på ett helt annat vis än tidigare .Platsliggningen går riktigt bra!! lungt och tryggt.

På lapphundsträffarna har alla som tävlar sagt att har man bara tålamod och inte går för fort fram,dom första två!! åren jobbiga, sen blir det  bättre. Jag tror att dom har rätt!Från att ha hela Gästrikland som upptagningsområde i sin    parabol,så är det plötsligt bara han och jag när vi tränar.

Kimson och jag kämpar på med vårat kryp ,vinkla vänster.det går sakta framåt, även inkallningen och framåtsändandet börjar ta riktigt skaplig form.

Har anmält till 3 elittävlingar ,kommer vi med så får vi se om träningen ger resultat.

I morgon åker vi till Västerås och tittar på dom dultiga killar och tjejer som tävlar SM bruks det ska bli skoj!!

Ha det

Några bilder på träningskompisar Eva/Tuff  , Mia /Bosco

2008-08-16

Attans vad veckorna går fort! Ligger i med lydnadsträning, kryp,framåtsändande med Kimson,och                           framför allt platsliggning men Whiskey det är en månad kvar till tävling,känns just nu väldigt kort!                                  Om inte platsliggningen känns säker startar vi inte.

I dag har vi haft lydnadstävling på klubben,började med kutande på första platsliggningen ,sen flöt allt                            och vi fick se en hel del duktiga hundar/förare.

Nu laddar vi för nästa tävlingshelg (12-13/9) med spår och sök sen har vi bara en lydnadstävling kvar att arrangera.

I morgon tror jag att det blir en svamp plockar dag, med lite gott fika.

Ha det

2008-08-03

Whiskey och jag har haft en heldag i Mora.                                                                                          Lapphundsklubbens utställning, regn direkt på morgonen men det blev bättre fram på dagen.                                       Alltid kul att träffa en massa trevliga "hundmänniskor"

Utställningen gick inget vidare....

Dommaren tyckte att min guldklimp var tjock!? kan tänkas att han har rätt.

Dommare Markku Mähönen                                                                                                                                      God typ.men något för tung.Stark och maskulin,stark könsprägel huvudet kunde vara lite större,                               exelent nacke och rygg,exelenta vinklar, rör sig mycket bra ,med god drive.bär sin svans något högt.                        Exelent päls och temperament.Jag vill gärna se denna hane igen  i toppkondition!

Juniorklass 2

Vi får lägga oss i träning inför nästa gång..

Ha det gott

2008-08-02

Nu stundar härliga svamptider!!

Lagt spår och under liggtiden plockade vi kanatreller!!!                                                                                         Whiskey fick ett ganska kort spår med 5 apporter,och sen tränade vi uppletande med båda hundarna.

I morgon bär det i väg på lapphundsträff i Mora, mot kvällningen blir det lydnadsträning på klubben.

Några bilder från skogen ...

2008-07-28

En riktigt behaglig dag !! äntligen lite lägre temperatur!

Hundarna och jag har tillsammans med Linn haft en plussdag,  bad, pälsvård ,promenad                                                   avslutar med träning på brukshundsklubben i Sandviken.

Linn och Whiskey på agilitibanan....

2008-07-22

ÄNTLIGEN!! svar på Whiskeys  Test prcd /PRA

Toppenskönt han är inte anlagssbärare!                                                                                                                        Nu har vi haft flyt,höfter , ögon ,armbågar och knäledet allt OK

I dag har vi kört ett Rapportpass,allt gick över förväntan Whiskey skötte sig på station                                                 trots att Kimson stack först,( han klarar andra hundar ,men när "brorsan" sticker brukar det bli hallå.)

Träning ger färdighet och han börjar samla ihop sig i andra samanhang också, passivitetsträningen börjar ge resultat.

Ha det gott

 2008-07-17

Snart semester!!!!

Nöter på med lydnaden med båda hundarna,hoppas att det skall bli lite mer regelbundet under semestern.

Helen och jag tränar på med Rapporten,Whiskey fixar skogen utan problem,men vi måste nöta platsliggning!!!         Kimson har stora problem med att vinkla vänster under krypet,men vi nöter vidare.

Nu ser vi fram enot semester och lapphundsträff i Mora.

2008-07-05

Spårdag, lagt spår åt båda hundarna, Kimson kastar sig iväg som vanligt men har ändå stenkoll på både pinnar och upptag,9 apporter spåret låg 2 tim.                                                                                                                       Whiskey spårade sakta och metodiskt och blir överlycklig när han hittar sina pinnar,6 apporter spåret låg 11/2 tim.

Nu börjar bären bli klara mycke blåbär och smultron i skogen!Kul                                                                                     I morgon blir det en heldag på Älvsjömässan ,VM lydnad det ska bli spännande att se.

Ha det gott

2008-06-27

HD A                                                                                                                                                                 Armbågar UA                                                                                                                                           Toppenskönt!!! , att det alltid ska vara lika oroligt inför dessa bilder.

Nu är det bara att vänta på att min hosta ger sig så att vi kan börja träna igen samt åka och få detta blodprov taget för Prcd ,jag har allt ifyllt och klart denna gång.

Ha det gott

2008-06-19

En morgon hos veterinären!

I dag har Whiskey Ögoslysts,röntgat leder runt om och vaccinerats.                                                                        Ögonen toppenfina, höfter OK inga A-höfter men det ser ok ut, så nu är det bara att vänta på resultatet.armbågar och knäleder ok.

Jag hade missat att göra allt klart för med betalning och frankerat kuvert!! för prcd-PRA men det blir gjort nästa vecka.

Nu är det bara att vänta och se vad resultaten blir

Glad Midsommar

2008-06-08

En trevlig men varm förmiddag i högbo.

Vi träffades klockan 10.00 och gick en gemensam promenad runt sjön,hundarna fick ta sig ett dopp.                            Sen bjöd Margareta på fika vid kvarn,det blev även lite lydnad tränad,och margareta berättade lite om rally lydnad som hon funderar på att börja med som komplement till jaktträning.

 

 

2008-06-03

Vilken värme!

Spårträning på mornarna är allt JAG orkar just nu, dom tvåbenta är inte alls lika känsliga som mig.                              Maria var med till skogen i morse,och alla hundar skötte sig toppenbra.

Sen bar det i väg till sjön för bad,alla utom Whiskey.Han lägger sig platt och väntar in Kimson som kommer med       bollen som han direkt tar av honom.Jag trodde att han skulle bada när det blev så varmt att vi alla badade,men icke!

Nu blir det långa arbetsdagar fram till helgen ,sen får vi ta tag i lydnadsbiten.Jag har anmält Whiskey till utställning i Mora   den 3 augusti Lapphundsklubben. arrangerar.

Ha det gott

2008-05-24

Utställning i Österbybruk.

Nu var det min tur att visa Whiskey, vi skötte oss ganska bra Dommare Nils Molin gav honom en slät etta.                     Stor junior,Bra nosparti och stop,Goda frambens vinklar men en aning för fallande kors,ej i full päls.

Nu blir det ingen mer utställning i juniorklass,vi väntar till nästa klass.

Efter utställningen fick vi en god bit mat hos mamma ,det satt fint. Alladin satt hela besöket på sin klätterställning,       lagomt road.

 

2008-05-21

En mysig förmiddag med träningskompisar på Tierps Brukshundsklubb. Kimson är heltänd på allt vad träning heter!Vi nöter på med framåtsändandet och inkallning med stå/ligg. Det går sakta men säkert åt rätt håll.

Whiskey klarar nu störning och kommendering galant,det känns som allt börjar falla på plats,tom platsliggningen              har gått bra dom senaste träningarna.

Det blir en kick när man träffas och "kör igenom" varandra.                                                                                          Efter träningen så åkte vi till skogen och gick en riktig promenad.

På lördag är det dags för utställning i Österbybruk,då får jag visa Whiskey själv,                                                            jag är bortskämd med att Helen fixar sånt!

2008-05-18

Sol och trevligt umgänge !!

Vi har varit i Trehöringssjö utanför ö-vik på Lapphundsklubbens utställning.Helen var bussig och åkte med samt visade Whiskey!! Toppen                                                                                                                                                        Vi övernattade på Gullviks camping,lördag morgon åkte vi till utställningen.Där träffade vi kompisar från Gävle ochWhiskeys uppfödare som åkt från Jokkmokk. Dom hade Whiskeys kullsyster samt en halvbror med sig.                Roligt att få träffas och prata lite och att få se kullsyster.

Utställningen gick toppenbra Whiskey fick ett förstapris ,HP och fin kritik! Toppenkul.

                             

 

 

                                 

2008-05-12

Det har varit en hel helg på brukshundklubben! KM lydnad fredag kväll Maud & Mirax belv klubbmästare GRATTIS!Lydnadstävling Lördag KOKHETT på plan!!!                                                                                                                   Elitspår på Söndagen varmt då oxå !!!

Hundarna har varit med hela helgen, som funktionärs hundar och som avvallningshundar.Vi har även hunnit med lite lydnadsträning.

 

Nästa helg bär det iväg till Ö-vik på Lapphundsträff,vi ska bo på Gullviks Camping,ställa ut på Lördagen.

Ha det gott

2008-05-01

Då var smällandet klart för denna gång! Skönt att ha två hundar som inte bryr sig.                                                             I veckan har det blivit både lydnad ,spår och apporterings träning, i tisdag var Helen och jag                                              ut och tränade fågel och "kanin" apportering, markeringar och gjorde ett sök fält.                                                    Kimson tycker fortfarande att fågel tar man bara om man absolut måste,kanin är ok.                                             Whiskey däremot som var med för första gången apporterade allt !! även om avlämningarna inte alltid var        så fina.Kanin vill han gärna ha för eget bruk.

Lydnaden nöter vi på med, vi har massor att träna på så det är bara  att köra.

 

2008-04-22

Efter en lång jobbarhelg känns det skönt med en ledigdag i skogen.                                                                         Började dagen med en riktig långis,efter lite röj på gården åkte jag upp i skogen och                                                      lag spår åt båda hundarn.Urban kom efter och gick med som störning på Whiskeys spår ,han brydde sig inte om honom.

I går tränade vi lydnad på klubben med störning och kommendering det är roligt när man blir några fler , vi körde även ett lydnadspass i Fredags med Mia och "grabbarn" nu börjar det kännas riktigt bra.

 

2008-04-13

Denna helg har varit en riktig hundhelg.

Rapport träning på Lördag morgon , Lydnad och spår på Söndagen.                                                                     Äntligen känner jag att det börjar lossna för mig ,så att jag får lite fart på tränandet.                                                        Nu ska vi försöka träffas minst en gång i veckan på klubben för strörningsträning och tävlingsliknande träning.          Kimson och jag harvar med vår inkallning med stå och  ligg men skam den som ger sig!                                          Whiskey har bara börjat med ren momenträning, räckvidden i hans "parabol "har minskat betydligt sista månaderna så nu är det riktigt roligt att träna lydnad, nu tar han störning med ro.

Nu ser vi fram emot en lång fin vår                                                                                                                         Monkan

2008-04-04

GRATTIS!! på 4-års dagen KIMSON.

Vi började med att fira dagen med Kalvhjärta och vaniljgalss, två favoriter.

Sen bar det iväg ut på Rapportträning, nu har det lossnat ordentligt KUL,KUL.                                                              På eftermiddagen blev det en riktig långpromenad i solen,skönt att det äntligen börjar torka i skogen.

I går var Mia här och vi tränade uppletande och gick en promenad, roligt att allla fyra grabbar                                      leker så bra tillsammans, dom byter både pinnar och mergben med varandra.

I onsdags var vi ett gäng som tränade lydnad på klubben,kula att det blivit så torrt så att man kan var på planerna.         Nu gäller det att ligga i om det ska  bli några tävlingar  gjorda i sommar.

Ha det                                                                                                                                                                   Monica

2008-03-23

Efter många om och men hamnade vi tillslut i Stockholm på rätt dag och rätt tid!                                           Hundutställning Älvsjö, Lappska vallhundarna gick som andra ras i sin ring.                                                               Helen visade Whiskey och han skötte sig toppenbra,han är lätt att ha med sig ,finner sig i alla olika miljöer.

Dommare Dan Ericsson;                                                                                                                                            Höjd 49cm. Maskulin ung hanhund som inte får bli grövre i skallen.Bra front ben och tassar.                            Välutvecklad kropp för sin ålder.En lite orolig rygglinje.Han behöver ännu stabiliseras bak, i rörelse.                    Juniorklass 1pris.

Whiskey tyckte inte om måttstocken,samt det hala betonggolvet.Springa på mattan gick utan problem,                          men på golvet fick han konstig snurr på benen.

Jag är toppen nöjd med denna dag,nu är det bara att ta nya tag när/om vintern försvinner.

 

2008-03-20

Nu var det ett tag sen det vart något skrivet,vi har haft en underbar vecka i Österrike med god mat                               och toppenskidåkning.

I dag har vi varit på "4 års kalas" i stockholm hos Margareta och Erkki.Vilken Toppendag!!                                           Fint väder, hundträning (jakt,rapport och lite klicker) och trevligt sällskap,kan det bli bättre?                                          Det var också extra roligt att "pappa" Harald med husse och matte var med.

 

2008-03-07

Mycke jobb lite träna har det varit ett tag ,men i går var vi och tränade rapport nu är det full rulle på Kimson,                 jag tror han fick en kick efter kursen!Nu är all tvekan borta.                                                                                 Whiskey springer med värdens hastighet och målmedvetenhet,har däremot börjat ta fart och kuta förbi och direkt till ryggan,men det klurar vi på.

I morgon är det rapportkurs igen!! Tyvärr får Helen och Kimson åka själva ,jag åker till Österrike och skidar en vecka, det ska bli skönt med ett avbrott från allt ,och god hotellfrukost!

Ha det gott.

2008-02-24

Vilken dag!!!                                                                                                                                                            Första träffen med hundar på Rapportkursen.Tomas delade in oss i två grupper,                                                              vi körde två pass, med fikapaus i mitten.                                                                                                                          Alla hundar skötte sig toppenbra, med hjälp av Tomas guidning lyckades alla .                                                            Fyra timmar bara flög iväg,trodde aldrig att Kimson skulle vara så taggad vid sista skicken,                                              vi fick en riktig kick i dag! både han och jag .

Några bilder från skogarna i Arvidsbo.

  

                                                                                                                                                                               2008-02-17

En kall Lördag fylld av hundträning!                                                                                                                          Tränat rapport tillsammans med Åse,Tomas och Janne.Toppenkul                                                                              Helen och jag började med att köra Whiskey ,han skötte sig jättebra,ingen tvekan och inga konstiga läten.              Kimson  tvekade  när han skulle tillbaka till mig på A efter andra förlängningen,men till Helen går det ALLTID med full fart.(det ska bli kul att få lite tips på kursen nästa helg)

                                                                                                                                       Lagom till Fika kom Eva och Tuff, vi tränade lite färrdirigering, med riktigt lyckat resultat.                                        Jätteroligt att vi kan träna tillsammans med ett glatt gäng,Åse och Tomas Mike skötte sig också toppenbra trots att kan fick sår av skaren,det är en tapper "liten "boxerkille.

Idag har vi tagit det riktigt lugnt med tanke på skidskytte VM på Tv!! En långis på förmiddagen,sen har vi kutat lite på åkrarna på eftermiddagen.

Ha det gott

2008-02-13

I går var det en riktig "plus" dag för hundar och mig.                                                                                                       Vi började med en riktig långis på förmiddagen här hemma,sen åkte vi till Älvkarleby ,                                                     åt god mat tillsammans med Mia.                                                                                                                                Efter maten blev det en  skogspromenad i nästan två timmar med alla hundar och en god fika i skogen.                           Sen åkte jag till Åsa och blev friserad!

Därefter till Tierps Bruks för kursstart på Rapport kursen för Eva och Tomas Ivarsson.                                              Vilken härlig grupp, vi blir med fem ekipage och lika många raser.                                                            Boxer,riesen,malle, golden och ev en flatt.                                                                                                                    Det kommer att bli toppenkul, och med dessa mysiga människor som kursledare kan det bara bli bra.                            Nu ser jag fram emot den 24, då kursar vi i skogen.

2008-02-09

Nu börjar allt ordna sig, lite hjälp av massör så är jag på banan igen.

Har till och med börjat träna lite hund!Lollo kom förbi med hundarna och vi åkte till                                                            skogen och tränat uppletande, Dom  som skötte sig  var  dom "små", medans dom vuxna hittade på "bus".                     Det går fort att avdressera!!                                                                                                                                          Nu ser vi fram emot teori på rapportkuren på Tisdag.

Ha det gott

2008-02-05

Här är allt lungt och stilla,jag har en rygg som inte riktigt fungerar,samtidigt så tabbade jag                                              mig i skogen,slog i tummen så nageln lag sig åt fel håll!! Fy vad ont det gjorde.

Är nu på bättringsvägen ,kan sitta korta stunder så det bli rapportträning på Torsdag,det ser vi fram emot.

Har börjat tagit tag i lydnadsträningen som nästan legat helt nere över vintern,men nu nöter vi en liten stund i       "datarummet " varje kväll.

Ha det gott

2008-01-30

Vinter !!! i några dagar får vi hoppas.

I dag har hundarna haft en fulltecknad dag, långpromenad med mig på förmiddagen, kalas hos min pappa,            Alexandra hämtade dom vid lunch och tog dom med på bussen!! hem från Sandviken.                                             Whisky hoppade in som om han åker varje dag, med Kimson tyckte att det var "sådär" men följde efter                           in på bussen väl på plats på ett säte bredvid Alexandra tyckte han att det var helt OK.

Väl hemma blev det en till långis med bus i snön.Så nu har vi två mycket nöjda hundar .

Gott med mat efter en tuff dag! Har man tur orkar inte Alexandra hela pizzan.

2008-01-25

Denna vecka har hundarna fått mycke motion, riktigt långa promenader varje dag,                                                             i går var Mia och jag ut på en promenad och sen tränade vi uppletande.Whiskey skötte sig toppenbra, fokuserad         och ett bra tempo både ut och in.Kimson jobbade växelvis med Sudden duktiga killar.

I dag har vi varit i Järvsö hela dagen.                                                                                                                         Vilken lycka när vi klev ur bilen och marken var täckt med snö!!!

2008-01-20

Vilken dag!!                                                                                                                                                             Tränat rapport på förmiddagen i strålande sol!!! -2 grader. 

Gick sedan en promenad på 11/2 timme, det var välbehövligt för oss alla.                                                                                 

Nu har vi fått startdatum på rapportkursen, 12/2  (teori) det ska bli spännande.                                                          Roligt att vi blir fler från klubben.                                                                                                                                                                                 2008-01-15

Jag längtar efter VINTER !!

Vi har snart ingen stans att gå förutom direkt in i skogen,is överallt.                                                                                Jag tog en sväng till klubben på efetermiddagen tänkte börja damma av lydnaden,men det gick knappt att ta sig dit,    vägen var istäckt.                                                                                                                                                         Det blev en promenad med hundkompisar i Forsbacka i stället.Vi får ta nya tag i helgen.

2008-01-08

I helgen har vi varit i Tierp ochh tittat på lydnadstävlingar,massor med anmälda!!Kallt och blåsigt.Jag tycker det är tufft   att tävla den här årstiden.Roligt att se många duktiga ekipage.

Nyttig träning för Whiskey som har lite problem med att bara sitta och titta, träning ger färdighet!

Efter tävlingen bar det iväg till Skärplinge så hundarna fick busa med deras tvåbenta kompis Linn.                              Något som Whiskey älskar.                                                                                                                                         Där fick även Kimson sig en genomgång av pälsen,bra att ha samma frissa för både honom och mej!

Vi har även anmält oss på en rapportkurs i Tierp hos Eva och Tomas Ivarsson KUL.KUL ska det bli.

Nu ser jag värkligen fram emot vår och sommar.

 

2008-01-02

God fortsättning på det nya året!!                                                                                                                                 Nu när alla helgdagar är avklarade och det är färdiginventerat på jobbet känns det helt ok.                                  Nyårsfiranet med raketer och smällar bekom inte vår lappska kille ett dugg,chan var ute på kvällningen när det brakade loss men han bara tittade mot himlen,sen låg han  och lekte med en pinne SKÖNT,man vet aldrig hur dessa helger ska bli.

Nu är det dags att ta tag i hundträningen på allvar,för vips så är det vår!!

Ha det gott

 

2007-12-27

God fortsättning! nu är den tunga biten av helgen avklarad SKÖNT!                                                                               på Juldagen tog jag hundarna och gick en riktig långpromenad (3½ timme) ,toppenskönt att få gå ner lite julmat.

Här har det varit fullt hus med släktingar från Ljungskile,något som Whiskey uppskattade ALLTID någon som ville busa och gosa.Nu är det bara att hålla tummarna inför nyårshelgen så att det inte händer nogot tok med smällare!Ingen av dom reagerar på skott, men man vet inte vad som kan hända.

Nu bär det iväg till jobbet

Gott Nytt År

2007-12-18

Söndag var en heldag i Stockholm ,tittade på internationell lydnad kul,kul.                                                                   Fick även se Lappska vallhundar ,med det var lite svårt att hänga med i bedömningen,det finns så olika typer.men jag tror att våran kille kan gå ganska bra åtminstonde för denna finske dommare Kares Juha.

I dag har vi haft en riktig plusdag tillsammans med Mia och hennse flatkillar,"julfrukost"                                                  sen ut i solen på en långpromedad.Det är livskvlite!!

Nu är det bara att bita ihop och ladda för slutspurten på jobbet.

God Jul

2007-12-14

Äntligen!! kallt och allt slask borta.Nu ligger hundträningen på sparlåga,man ska inte jobba inom handeln i December!!!

Vi tränar lite inomhus men den mesta tiden lägger vi på skogspromenader.På Söndag åker vi nertill Stockholm och tittar på lite lydnad och utställning,det ska bli skoj.

Nu får vi hoppas att vintern har kommit för att stanna.

Ha det gott

2007-11-22

Körig vecka!!                                                                                                                                                                  I måndags var hundarna och jag till Mia och gick en långis och vart bjuden på lunch, en riktig plusdag!                       Tisdag morgon innan jobbet tränade vi Rapport.Det gick toppenbra.Whiskey sprang sin första riktiga förlängning.Båda killarna skötte sig toppenbar.Skönt.                                                                                                                                Annars har det bara varit jobb sen förra helgen,det är bökigt att jobba i affär när tomten börjar närma sig.                     Jag är ledig i helgen så då blir det hundarnas tur.

Nu hoppas jag på lite kallt  så det inte blir så skitigt!!! jag har en riktig lortgris till golden.

2007-11-05

Nu börjas det !!! Kallt om händerna vantar på ,svårt att belöna, det brukar bli bättre när det inte är så blött utan endast kallt.                                                                                                                                                                                I går var vi ut och tränade rapport ,båda hundarna fick springa Whiskey bara en kort sträcka men allt gick bra.    Kimson är värkligen med på noterna,han tycker det är toppenkul.

I dag har Mia och jag varit på Valbo Brukhundklubb och tränat lite lydnad,det blåste kallt,så det blev bara några korta moment sen gick vi en promenad med alla våra grabbar.Det är toppen att alla fyra funkar så bra ihop.

I morgon är det träning på klubben ,då åker kalsongerna på.

2007-10-29

Kimson fick en skön vilodag i går,Whiskey var borta hela dagen på utställning.                                                             Det gick toppenbra,han busade lite första gången Helen och han var in i ringen,men sen skötta han sig fint.                  Dommare var Anders Morelius,han gillade Whiskey.Kritik;                                                                                         Välskuret könspräglat huvud med korrekt bett och mycket bra uttryck.Bra hals,bröstkorg och för åldern mycket bra front.Bra stabil rygg och bra kors.korrekt buren svans,mycket bra vinklar.Valpiga med mycket bra rörelser.

1HP. BIR valp,BIG valp.                                                                                                                                         Vilken heldag! Urban fick hämta en mycket trött hund.                                                                                                  Nu har vi  provat med lyckat resultat ,så det blir nog fler gånger.Det är toppen att ha en kompis som gillar utställning!!  Tack Helen

I dag är det Kimsons tur,åker nu upp i skogen ,lägga spår åt båda,sen åker Kimsan och jag till klubben och tränar lydnad.

2007-10-23

Nu har Whiskeys hälta försvunnit,tack och lov kan vi gå riktiga promenader, i och med det få lite lugn och ro.             Kimsons öga var helt oförändrat SKÖNT!!! nu känns det inte lika oroligt,vi kollar bara vid vccinationerna nästa gång.

I går var vi på klubben och tränade lite lydnad .Kimson är jättetaggad ,det har varit lite väl lungnt för honom ett tag.

Den lille har full koll på klickern och börjar bli riktigt duktig på att koncentrerar sig, trots lite störning.Det blir mycke lydnad inne för honom i vinter.

Helen tar med sig Whiskey på valputställning på Söndag ,spännande.

Ha det Monica

2007-10-13

En månad !! Gud var tar dagarna vägen ?                                                                                                                      Här går allt i hundranittio,fixar det sista inför Lydnadstävlingen på Klubben i morgon.Många tävlande,så det blir en heldag,vi hoppas på fint väder.                                                                                                                                  Kimson går lite på sparlåga,så även den lille pga. en sträckning i höger framben.Han skall hållas i stillhet!!!Att hålla en Lappsvallhund lugn är nog det tuffaste jobb jag har haft.

På Tisdag skall Kimson tillbaka till veterinären och kolla upp sin fläck på ögat,hoppas att den inte blivit större.

Vad det gäller hundträning så gäller det att lägga dom sista klutarna på spår innan det blir snö och kallt.

Nu är det dax för en dusch och lite god mat

Ha det gott

2007-09-16

Vilken vecka ! Allt på en gång tränalite hund,fixa inför tävlingar på klubben,massor på jobbet.                                                                                                                                                                         Nu är det över och med lyckat resultat.Kimson och jag blev UPPFLYTTAD till elitspår.                                     Skrapade ihop 515.25 på H.kl tävlingen hemma på Sandvikens BK.                                                                              Full pott på specialen ! Toppenskönt, sen var det lite skralare med lydanden, inkallning med ställande och   framåtsändandet funkade inget vidare,men det övriga var OK.                                                                                        Nu ar det dags att lägga ner klutarna på lydnadsträning.

Whiskey har varit med hela dan på klubben i dag, han är otroligt lätt att ha med sig,finner sig i alla olika situationer.          Skotten på platsliggningen brydde han sig inte om ,han var mer oroad över att alla gått bakom stugan,                             blev helt överlycklig när förarna återgick till sina hundar.Ibland skulle det vara roligt att läsa hans tankar.

Nu blir det ett varmt bad efter en jobbig men rolig helg

2007-09-06

I dag har vi varit ut och lagt spår,Kimson skötte sig toppenbra ,han lägger sig vid varje apport.Vad hände i Lördags?

Whiskey var däremot lite virrig,han suger in hela sin omgivning,den här gången var det hundar som skällde längre upp i skogen,samt att det stannade en bil med bärplockare bredvid oss.Han redde ut spåret till slut med det gick inte med blixtens hastighet.Han är däremot väldigt duktig att markera pinnarna,vi lägger fortfarande bara två.

Bar att träna vidare

 

2007-09-03

I Lördags var vi till Borlänge och trampade runt i skogarna.H.kl och appell var det denna dag.                                        Vi högrehundar började med platsliggning som gick utan porblem,det är så skönt att allt fixat sig med skotten!!              Sen bar det iväg ut i skogen,upptaget gick bra men sen markerade inte kimson en ända pinne!!!jag plockade fyra.

Han som alltid läggersig vid pinnarna rullar och leker helt överlycklig !? så nu blir det ut och testa  på eftermiddan för att se vad som kan ha hänt,har jag tur så var det en engångsföretelse.                                                                                       Vi är anmälda till Sandviken den 15 hoppas att det går bra då.

Lille Whiskey växer så det knakar,han är lättsam ,glad och väldigt duktig på att koncentrera sig när jag  vill ha lite uppmärksamhet.Vi tränar kontakt och inkallning på promenaderna,sen är det spår som vi pysslar med i skogen,det går riktigt bra han har ett stort föremålsintresse så han tar pinnar och föremål med glädje.(Han börjar bli mer och mer lik Kimson går alltid med något i munnen.)

Nu ska vi ta en promenad ut i solen.

2007-08-27

Fy vad veckorna går fort!!!!

Nu var det länge sedan jag fick ner några rader.Här är det FULL RULLE Whiskey ser till att dagarna fylls av upptåg.Kimson är helt slut emellanåt.                                                                                                                              Vi har lagt lite spår och tränat lydnad inför Tävlingen i helgen H.kl spår Borlänge.Det känns som att vi måste ha en himmla tur om vi skall bli uppflyttade nu.Jag har fuskat med lydnadsträningen under sommaren,det straffar sig.                             Vi är även anmäld till tre tävlingar till så vi får se vad vi skall lägga klutarna på efter helgen.                                            Den lille är Jätteduktig i skogen ,vad det gäller lydnad så lägger vi klutar på Inkallning och kontakt,det blir mer tid när Kimsons tävlingar är gjorda.

I kväll har vi möte på klubben ang.våra tävlingar den 15-16 sept.Det är mycke anmälningar både till Rapport,Sök och Spår det känns Kul.

Ha det gott

2007-07-30

Nu har Whiskey anlänt! Han kom i bileskort ner till oss från Jokkmokk i Lördags middag.Tack karin med familj!       Sover hela nätter och härjar HELA dagar.Vilken liten "gobit" han är glad ,pigg och nyfiken.Duktig på att lyssna så här långt,lyckades till och med stoppa en begynnande kattjakt med rösten i dag !!

Han skall få en egen "flik" på denna hemsida bara webmaster får en lugn stund över:

 

2007-07-16

Nu börjar det näma sig !! den 28 kommer Valpen med biltransport  med uppfödaren ner till oss, det skall bli jättetrevligt att få träffa dem och naturligtvis få hem Orre.Husse har bestämt att det kommer att bli hans favorit och därför blir namnet Whiskey alldeles förträffligt?!                                                                                                                                            Vi ser med stor förväntan farm emot detta besök.

Nu bär det iväg för lite lydnadsträning.

 

2007-07-14

I går var vi till Strömsholm och ögonspecialist Nils Wallin Håkansson.Han tittade på Kimsons tumör                             och konstaterade att den kan vara opererbar med lacer,men då blir det troligtvis två omgångar som i sin tur ger ärr på hornhinnan,och infekrionsriksen var mycket stror!                                                                                                          Dessa operationer är inte så vanliga hos oss ännu görs bara några per år ,samt att man inte gjort dom i så många år.  Risken känns och det värsta som kan händ är om den börjar växa då får vi ta ögat,men riksen att den är elakartad och kan påverka resten av hnden bedömde han till 4%.Det känns som att vi avvaktar, har vi tur kanske det aldrig blir aktuellt med operation och blir det det inom några år får vi ta den smällen då.                                                                                   Det känns gott att den inte kan ta hunden

Nu återstår det att börja jobba till veckan samt kurera denna förbannade förkylning!!

.

2007-07-07

Hundväder!! Fy vad det blåser och regnar. Mia och jag har tränat lydnad på eftermiddagen,det gick riktigt skapligt.Framåtsändandet börjar ordna till sig, men sen är det mycket "lull lull" i lydnadsklass tre som vi måste börja nöta på.Jag har inte lika stort engagemang när det gäller lydnaadsklass som jag har för brukset.                                           Efter träningen hade vi träff med "forsbacka gänget" mysig blandning av hundar och människor alltid roligt.                        Vi ska träffas igen om två veckor  i hopp om bättre väder.

I morgon blir det Rapportträning,hoppas det inte ösregnar!!

2007-07-05

Nu har det hänt! Kimson skall få en kompis.Illerströmmsen Orre flyttar hem till oss i början av augusti.                           Han är en  lappsk vallhund från Jokkmokk .                                                                                                                  Nu får Kimson sällskap samt att husse också får var med på ett hörn,men det blir min och Kimsons träningskompis.

Idag har Mia och jag varit till skogen och tränat uppletande ,det gick riktigt bra,men hu vad det stod stilla i luften.                I morgon träffas vi tidigare! och tränar lydnad,det blir för varmt frampå dagen.

Nu väntar vi med spänning på det nya livet.                                                                                                                   Ha det gott

2007-07-03

Rapport träning ,i dag fick vi sällskap av Göran och Marie toppenkul med fler hundar på station och  sällskap.
Båda hundarna skötte sig riktigt bra,Kimson kutade faktisk tillbaka till mig utan att trixa,(han kan välja att stanna med Helen).                                                                                                                                                                         
Vi gjorde även ett uppletande ,då fick Kimson för sig att byta föremål var helt OK!!nu gäller det att hålla koll på honom nästa gång så att vi inte får ytterligar en sak att träna på.                                                                                                    I går ringde dom från Strömsholm, Fedagen den 13!! får vi komma ner och ultraljuda ögat.Bara att hålla tummarn.

2007-06-25

Nu har vi varit till veterinären och kollat ögat!!                                                                                                              Det såg inte så illa ut, tumören satt på "rätt" ställe utan att klämma.men vi åker till Strömsholm för att dom skall kunna mäta och se om den går att behandla med lacer om den sätter igån och växa .Har vi tur så stannar den som den är nu och så blir det inga problem.

Bara att hoppas!!!

Annars är det bad som gälller för Kimson,värmen tar ganska hårt,på onsdag har jag träningskväll på klubben så så blir det lite lydnadsträning.Nu gäller det att vi kör igång om vi skall kunna starta trean och Hkl.spår till hösten tiden bara rusar!!

Ha det gott i värmen

2007-06-18

I dag har vi varit till veterinären, vaccinerat och "ögonlyst ".Ögonspeglingen var OK men ....Kimson har en liten tumör i sitt högra öga!!!Fy vilken klump jag fick i magen.Veterinären sa  dock att ofta är dessa ofarliga men måste naturligtvis undersökas och tas bort.                                                                                                                                           Måndag nästa vecka ska vi tillbaka och se om dom kan fixa detta i Gävle annars får vi remiss till Strömsholm.                Nu är det bara att vänta och se.                                                                                                                                       I morgon blir det rapport träning och kurs på kvällen.Sen är det bara denna vecka kvar innan semsetern.

Vi höres

 

2007-05-13

Nu ska jag försöka lära mig detta ordentligt! Datorn är definitivt inte min bästa vän,skam den som ger sig.Tävlingshelg på Sandvikens Brukshundklubb ,allt flöt på enligt planerna men hu vad kallt!!Kimson och jag tränade lite lydnad på Lördagen när sökhundarna var i skogen,i dag har han myst hemma med Husse.

Jag har anmält till ett rörligt viltspårprov i dag och hoppas att det kan ske under veckan,det vore roligt om vi kunnde få ihop ett sista förstapris och bli viltspårchampion!Lollo och Mia med hundar hänger med.          Väntar med spänning på om vi har kommit med på H.kl Spår i Järvsö 9/6 !?

Nu blir det ett varmt bad!!! Ha det gott

20007-05-15

200I dag har Helen (vår mottagare på Rapporten) tävlat lydnadsklass 2 med Kimson, båda gjorde bra ifrån sig, resultat166,5p vann och fick ett 1 pris!! Toppenkul.                                                                                                                                                                  Nu nu är det bara att bita ihop och träna inför högrespåret nästa helg. Vi har ett framåtsändade som inte är på topp men skam den som ger sig

2007-06-12

Vilket veckoslut.                                                                                                                                                         Dum som jag var åkte vi till Järvsö BK med en ipren i vardera benet pga.feber.Väl på plats var vi tolv startande,vi började i skogen .Kimson gjorde ett toppenjobb fullt påupptaget en pinne borta.Upplatende tre föremål fjärde precis när tiden var ute.Vi det här laget hade temperaturen nått 28 grader i skuggan !!! Fy va varm!

När det var dags för platsliggning kl 13.00 var vi fyra hundar kvar!Kimson låg platsen ,men på lydnaden nollade vi inkall.stå det gick för fort då bröt jag.Eftersom vi inte skulle få ihop till uppflyttning med en nolla så ,(och min hjärna kokade i värmen)kändes det inte motiverat att utsätta honom för denna hetta!!

Väl hemma var det bara att krypa i säng och där har jag tillbringat mina dagar fram till i dag,nu börjar jag se en ljusning.Fick Canis i dag med ett inslag om ink.med stå så nu kan jag lusläsa och begrunda  Nästa tävling blir i Augusti tidagast!

Ha det gott